Κορωνοϊός – Κύπρος: Εγκρίθηκε η χορήγηση κοκτέιλ φαρμάκων σε ασθενείς με Covid-19

Κορωνοϊός – Κύπρος: Εγκρίθηκε η χορήγηση κοκτέιλ φαρμάκων σε ασθενείς με Covid-19

Κορωνοϊός: Συνδυασμό φαρμακευτικών προϊόντων θα παρέχουν οι γιατροί στους πάσχοντες- Τα φαρμακευτικά προϊόντα θα παραδίδονται  κατ΄ οίκον  μέσω εθελοντών

korwnoios_farmaka_giatr
Την έναρξη συνταγογράφησης με τη χρήση συνδυασμού φαρμακευτικών προϊόντων azithromycin ή/και hydroxychloroquine ή chloroquine, μέσω του Συστήματος Πληροφορικής του Γενικού Συστήματος Υγείας της Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, υιοθετώντας τις Κατευθυντήριες Οδηγίες που έχει συστήσει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για την πανδημία σε σχέση με τη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19.

Η συνταγογράφηση για χρήση του συνδυασμού των συγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων θα γίνεται μόνο σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19, μετά από εργαστηριακή εξέταση.

Αρχικά οι συνταγές θα εκτελούνται μόνο από 12 συγκεκριμένα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τα φαρμακευτικά προϊόντα θα παραδίδονται κατ΄ οίκον μέσω εθελοντών σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και την παράδοση θα συντονίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.
Όλοι οι ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να επικοινωνήσουν με τους προσωπικούς τους ιατρούς, για αξιολόγηση της ανάγκης έναρξης θεραπείας.

Σημειώνεται ότι δεν χρήζουν θεραπείας όλοι οι ασθενείς, ως εκ τούτου η έναρξη θεραπείας θα γίνεται κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία: Ο κορωνοϊός «σταματά» τις εξώσεις για 6 μήνες


Μητέρα θετική στον κορωνοϊό γέννησε υγιέστατο αγοράκι στην Κύπρο


Άλλος ένας νεκρός από κορωνοϊό και 32 κρούσματα στην Κύπρο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network