Μαγιορκίνης: Σε 15 με 20 ημέρες θα έρθει περαιτέρω χαλάρωση μέτρων

Μαγιορκίνης: Σε 15 με 20 ημέρες θα έρθει περαιτέρω χαλάρωση μέτρων

Για το ζήτημα με τη μουσική, ο Μαγιορκίνης εξήγησε ότι η έντασή της κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε δυνατά και αυτό προκαλεί την αύξηση των σωματιδίων στον αέρα

estiasi
O καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε τη δική του εκτίμηση ως προς τη πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και το πότε θα έρθει νέα χαλάρωση μέτρων.

Οπως ανέφερε στο ΣΚΑΪ, τις επόμενες 15-20 ημέρες θα δούμε άρση κάποιων μέτρων που ισχύουν τώρα. Ωστόσο, τα μέτρα που αφορούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα αναστραφούν. Για τη μερική χαλάρωση των μέτρων από αύριο, Δευτέρα, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι βλέπουμε μια αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Για το ζήτημα με τη μουσική, εξήγησε ότι η ένταση της μουσική κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε δυνατά και αυτό προκαλεί την αύξηση των σωματιδίων στον αέρα. 

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι τους επόμενους 1-2 μήνες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων. «Η Όμικρον είναι 5 φορές λιγότερο νοσογόνος. Τα περίπου 20.000 κρούσματα της Όμικρον αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 κρούσματα της Δέλτα,» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, όμως, ότι οι θάνατοι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα σε όσες χώρες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Ειδικά, όπως είπε, οι άνθρωποι που είναι πάνω από τα 70, αν δεν εμβολιαστούν, κινδυνεύουν.

Ο ιός θα παραμείνει και μπορεί να έρθει και άλλο στέλεχος μέσα στο έτος και γι’ αυτό «οι άνω των 70 ετών θα αποτελούν πάντα πηγή στρες για το ΕΣΥ», επεσήμανε.
Glomex Player(40599v17kibgp93z, v-chiwovmt2sht-st)
Κλείσιμο
 Ειδήσεις σήμερα:

Μαζί μας στο ξενοδοχείο ήρθε και μια άλλη ανήλικη με τον φίλο της, λέει ο 40χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης

Η απίστευτη ιστορία της Σάρλοτ Μπέλις: Οι Ταλιμπάν προσφέρουν καταφύγιο στην ανύπαντρη έγκυο δημοσιογράφο από τη Νέα Ζηλανδία

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μπλόκαρε το Transfermarkt γιατί τον κοστολόγησε μόλις στα... 75 εκατ. ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ