Νέα μέτρα στην Ιταλία: Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα - Μάσκες υψηλής προστασίας σε μουσεία, κινηματογράφους και θέατρα

Νέα μέτρα στην Ιταλία: Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα - Μάσκες υψηλής προστασίας σε μουσεία, κινηματογράφους και θέατρα

Η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού μειώνεται από 9 σε 6 μήνες, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου αποφασίζεται η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους

italy_main1
Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, στην αποψινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τα νέα μέτρα που στοχεύουν στον όσο γίνεται μεγαλύτερο περιορισμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν, η διάρκεια του πράσινου πάσου εμβολιασμένου μειώνεται από 9 σε 6 μήνες, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου αποφασίζεται η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους.

Οι μάσκες αυξημένης προστασίας -τύπου Ffp2- θα είναι υποχρεωτικές για πρόσβαση σε μουσεία, κινηματογράφους, θέατρα, μαγαζιά με ζωντανή μουσική και σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Παράλληλα, πάντα μέχρι τις 31 Μαρτίου, όλοι οι πελάτες καφέ και εστιατορίων (τόσο οι καθήμενοι, όσο και οι όρθιοι) θα πρέπει να διαθέτουν σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου (τουλάχιστον δυο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊου) ενώ το αρνητικό τεστ, πλέον, δεν θα ισχύει.

Για την είσοδο σε γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, εκθέσεις, θερμά λουτρά, καζίνο, πολιτιστικά κέντρα, θα απαιτείται υποχρεωτικά το «σούπερ Green Pass». Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, κλαμπ και αίθουσες χορού πρόκειται να παραμείνουν κλειστές, ενώ αναβάλλεται -- τουλάχιστον προς το παρόν -- η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα αυτά εγκρίθηκαν ομόφωνα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα μπορεί να γίνεται τέσσερις μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Ειδήσεις σήμερα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η «μισή» ομολογία για τα «ροζ» βίντεο - Παραμένει υπό κράτηση, έρχονται νέες καταγγελίες

Φρίκη από την καταγγελία της νηπιαγωγού για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο: Περιπτύξεις ανηλίκων στις τουαλέτες

Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου Tesla το ανατίναξε με 30 κιλά δυναμίτη - Είχε βάλει μέσα ένα ομοίωμα του Έλον Μασκ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα