Μετάλλαξη Όμικρον: Τουλάχιστον ένας ασθενής έχει πεθάνει, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Μετάλλαξη Όμικρον: Τουλάχιστον ένας ασθενής έχει πεθάνει, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Έκκληση από τον Βρετανό πρωθυπουργό προς τους πολίτες να κάνουν τις ενισχυτικές δόσεις – Περίπου 10 ασθενείς με Όμικρον νοσηλεύονται σε βρετανικά νοσοκομεία

nhs_amb
«Δυστυχώς ναι, η Όμικρον οδηγεί σε νοσηλείες και δυστυχώς, τουλάχιστον ένας ασθενείς επιβεβαιώθηκε ότι πέθανε με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη» δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον επισκέφθηκε ένα κέντρο εμβολιασμού κοντά στο Πάντινκγτον, στο δυτικό Λονδίνο και κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι όλοι οι πολίτες 18 και άνω θα μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση πριν το τέλος του έτους, για να αντιμετωπιστεί η απειλή της μετάλλαξης Όμικρον.

«Νομίζω ότι η ιδέα ότι (η Όμικρον) είναι κατά κάποιο τρόπο μια πιο ήπια εκδοχή του ιού, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να θέσουμε στη μία πλευρά και να αναγνωρίσουμε τον απόλυτο αριθμό με τον οποίο επιταχύνεται στον πληθυσμό. Επομένως, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε με την ενισχυτική δόση», είπε σήμερα ο Τζόνσον.

Η επιβεβαίωση του θανάτου ενός ασθενούς, που νόσησε με τη μετάλλαξη Όμικρον έρχεται αφότου ο υπουργός Υγείας Σαχίντ Τζάβιντ δήλωσε στο Sky News ότι «περίπου» 10 άτομα νοσηλεύονται σε βρετανικά νοσοκομεία με τη νέα παραλλαγή.

Την Κυριακή, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 1.239 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση.

Κλείσιμο
Συνολικά, έχουν εντοπιστεί στη χώρα 3.137 κρούσματα της συγκεκριμένης παραλλαγής.




Ειδήσεις σήμερα:


Λουλούδια στους τάφους του Ανδρέα Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά από τον Νίκο Ανδρουλάκη


Τι λέει ο Μητσοτάκης στην Ιερά Σύνοδο


Γυναίκα άνοιξε πυρ σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη και σκότωσε άλλη γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ