Λύματα: Αύξηση 80% του ιικού φορτίου στην Πάτρα - Σταθερή εικόνα στην Αττική, οριακή αύξηση στη Θεσσαλονίκη

Λύματα: Αύξηση 80% του ιικού φορτίου στην Πάτρα - Σταθερή εικόνα στην Αττική, οριακή αύξηση στη Θεσσαλονίκη

Αυξητικές τάσεις  στα αστικά λύματα των τεσσάρων από τις δεκατρείς περιοχές (4/13) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου 

patra_kosmos
Την ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 15–21 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 22 έως 28 Νοεμβρίου παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των τεσσάρων από τις δεκατρείς περιοχές (4/13) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις δεκατρείς (3/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε σε έξι (6/13) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρή αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+40%), στον Άγιο Νικόλαο (+65%) και στην Πάτρα (+80%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+19%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-7%), στην Περιφέρεια Αττικής (+4%) και στην Αλεξανδρούπολη (+10%).

Μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Βόλο (-31%), στα Χανιά (-38%), στο Ρέθυμνο (-35%) και στην Κέρκυρα (-59%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-11%) και στο Ηράκλειο (-20%).

Ειδήσεις σήμερα:

«Η κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα», λέει ο Παπανδρέου από τις πληγείσες περιοχές στην Πάτρα

Άλμα του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 4,3% το Νοέμβριο «βλέπει» η Eurostat

Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ