Κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα: Προσομοιάζει, αλλά δεν είναι

Κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα: Προσομοιάζει, αλλά δεν είναι

Αναστάτωση από την πληροφορία για εντοπισμό στελέχους της συγκεκριμένης μετάλλαξης στην Πάτρα - Έχει χαρακτηριστικά της, αλλά δεν είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη διαπίστωσαν οι επιστήμονες του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας

lab-main1
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού με χαρακτηριστικά (μεταλλάξεις) του ινδικού στελέχους. Το συγκεκριμένο κρούσμα, εντοπίσθηκε στη διάρκεια των δειγματοληπτικών ελέγχων για τα μεταλλαγμένα στελέχη που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και αφορά ασθενή από την Πάτρα.

Αρχικά, μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, η πληροφορία ότι επρόκειτο για κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης, ωστόσο, στη συνέχεια διευκρινίσθηκε ότι εντοπίσθηκε ένα από τρια βασικά σημεία μετάλλαξης που φέρει το ινδικό στέλεχος. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να ταξινομηθεί ως κρούσμα που οφείλεται στο ινδικό στέλεχος.

Η ινδική μετάλλαξη, προκαλεί σοβαρή ανησυχία καθώς θεωρείται από τους επιστήμονες πιο μεταδοτική, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι δεν την «πιάνουν» καλά τα εμβόλια.

Η ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην  Ευρώπη, στο Βέλγιο, ανάμεσα σε μια ομάδα φοιτητών που έφτασε αυτόν τον μήνα από την Ινδία στη χώρα, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ.

Ο Πέδρο Φασόν, επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης σε θέματα Υγείας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης και Βέλγους εμπειρογνώμονες.

Συνολικά 20 Ινδοί φοιτητές διαγνώστηκαν θετικοί σε αυτή την νέα παραλλαγή του ιού και τέθηκαν σε καραντίνα, 11 από αυτούς στην φλαμανδική πόλη Άαλστ και 9 στην Λουβέν όπου έφτασαν στα μέσα Απριλίου για ένα εκπαιδευτικό νοσηλευτικό πρόγραμμα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες, ήταν θύματα μιας «υπερ-μετάδοσης», ίσως εντός της ομάδας τους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με λεωφορείο που τους μετέφερε από την περιοχή του Παρισιού στο Βέλγιο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπιστεί συνολικά 132 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα της παραλλαγής αυτής, γνωστής ως B.1.617.

Βρετανία και Γαλλία έχουν προσθέσει την Ινδία στις λίστες των χωρών, οι ταξιδιώτες από τις οποίες υποχρεώνονται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ειδήσεις σήμερα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της νέας βιογραφίας της Κάλλας για «βασανιστήρια που υπέστη» στα χέρια του Ωνάση

Ασθενείς με πολύμηνα συμπτώματα κορωνοϊού έχουν αυξημένο κίνδυνο ιατρικών προβλημάτων και θανάτου

Εξαδάκτυλος (ΘΕΜΑ 104,6): Αποποιούμαι των προνομίων του ακαταδίωκτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ