Εμβόλιο Johnson & Johnson: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

«Ο ΕΜΑ ερευνά όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και θα αποφασίσει εάν είναι αναγκαία κάποια ρυθμιστική ενέργεια», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση - Το σκεύασμα έχει ανασταλεί στις ΗΠΑ μετά την εμφάνιση περιστατικών θρομβώσεων - Καθυστερήσεις στη διανομή δόσεων στην Ευρώπη ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία

Screenshot_2021-04-14_at_5_44_07_PM
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα για το εμβόλιο τηςJohnson & Johnson, η χρήση του οποίου ανεστάλη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αφρική, λόγω της εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών, θρομβοεμβολών.

«Ο ΕΜΑ ερευνά όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και θα αποφασίσει εάν είναι αναγκαία κάποια ρυθμιστική ενέργεια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επί του παρόντος «προβλέπει να δημοσιοποιήσει μια σύσταση την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ο οποίος εκτιμά ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει πάρει άδεια χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με την ονομασία Janssen), αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η χορήγησή του.

Η εταιρεία από την πλευρά της αποφάσισε να καθυστερήσει τη διανομή του στην Ευρώπη.

Το εμβόλιο αυτό ήταν το τέταρτο που έλαβε άδεια χρήσης στην Ευρώπη, τον περασμένο μήνα, μετά από εκείνα των Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca/Οξφόρδης.

Κλείσιμο
«Ενώ η έρευνά του είναι σε εξέλιξη, ο ΕΜΑ παραμένει της άποψης ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου για την πρόληψη της Covid-19 υπερτερούν του κινδύνου εμφάνισης παρενεργειών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - ΕΕ: Τα κράτη μέλη συμφώνησαν στην έκδοση ταξιδιωτικών πιστοποιητικών Covid 

Μπέρνι Μάντοφ: Πέθανε στη φυλακή ο «εγκέφαλος» της μεγαλύτερης «πυραμίδας» στις ΗΠΑ 


Αμανατίδης στο protothema.gr: Δεν ήταν εύκολο όταν μου είπαν ότι θα χειρουργηθώ στην καρδιά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ