Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μας για το Johnson & Johnson

Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μας για το Johnson & Johnson

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προανήγγειλε επέκταση του μέτρου των self test - Στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες εντός του Μαΐου

dsfhsdlf
«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με αφορμή τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις. «Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», είπε υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Ετσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός είναι των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκατ. δόσεις, σημείωσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-can9iwgmuz1d-se)


Υπενθύμισε ότι από 16/4 έως 19/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου της ομάδας Β, από τις 21/4 εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες μεταξύ 55-59 ετών και από το Σάββατο 24/4 για τις ηλικίες 50-54 ετών.

Για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια είπε πως κάπου τώρα κλείνει ένα έτος από τους πρώτους εμβολιασμούς στο πλαίσιο δοκιμών και η επιστήμη δεν θα αργήσει να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο θα χρειάζεται μια πρόσθετη δόση μετά από 6-8 μήνες.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο ανταπόκρισης στους εμβολιασμούς. Τα ποσοστά είναι καλά, μπορούν να γίνουν και καλύτερα γι’ αυτό και η έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν» είπε. Ισχύει ότι το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από την πανδημία», τόνισε.

Κλείσιμο
Για τα self test είπε ότι είναι πάρα πολύ καλό εργαλείο και πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα επεκταθεί το μέτρο.

Σε σχέση με το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα είπε πως η Επιτροπή των Ειδικών θα εισηγηθεί και θα κριθεί ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο το συγκεκριμένο διάστημα.

Είπε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες εντός του Μαΐου με ορόσημο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 του μηνός, αλλά τα πάντα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της δεδομένης χρονικής στιγμής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες ομάδες πολιτών είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Με νέα ομάδα και πακέτο 5,7 δισ. ευρώ το σχέδιο για την οικονομία μετά την πανδημία

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο - Σημείο τριβής οι υπερωρίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK