Κορωνοϊός - «Βράζει» η Γερμανία: Πρώτη φορά πάνω από 30.000 κρούσματα

Κορωνοϊός - «Βράζει» η Γερμανία: Πρώτη φορά πάνω από 30.000 κρούσματα

Για τεχνικούς λόγους, νωρίτερα σήμερα αναφέρθηκαν αρχικά περίπου 3.500 λιγότερα κρούσματα από το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης

germania_kornoios
Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 30.000.

Για τεχνικούς λόγους, σήμερα αναφέρθηκαν αρχικά περίπου 3.500 λιγότερα κρούσματα από το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του RKI στην ιστοσελίδα του. Αυτά προστίθενται στα 26.923 επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία ανακοινώθηκαν το πρωί.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιταχύνει τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο εμβολιασμός θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. «Ξεκινάμε με τους πολίτες ηλικίας άνω των 80 ετών και εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε γηροκομεία», ανακοίνωσε ο Σπαν.

Η καγκελάριος Μέρκελ προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, ότι οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού θα μπορούσαν να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν ο πληθυσμός επιδείξει ανεπαρκή προθυμία για εμβολιασμό, δεδομένου ότι το όριο για την ανοσία της αγέλης είναι τουλάχιστον 60%.

Ειδήσεις σήμερα

Μέτρα για τον κορωνοϊο: Έκτακτες ανακοινώσεις από τον Χαρδαλιά στις 18.00

Εμβόλια κορωνοϊού της Pfizer: Η ΕΕ θα παραγγείλει έως και 100 εκατομμύρια περισσότερα

Οι σέξι αγρότες από τη Λάρισα επέστρεψαν και έφτιαξαν ημερολόγιο μαζί με σέξι αγρότισσες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK