Κορωνοϊός - FDA: Αυτά είναι τα τέσσερα κριτήρια που θα εξετάσει η επιτροπή εμβολίων για την έγκριση

Κορωνοϊός - FDA: Αυτά είναι τα τέσσερα κριτήρια που θα εξετάσει η επιτροπή εμβολίων για την έγκριση

Το περίγραμμα της συνεδρίασης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ για το εμβόλιο της Pfizer, έδωσε ο  αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος εμβολίων της FDA

fda1
Τα τέσσερα απαιτούμενα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για έγκριση του εμβολίου Covid-19 για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιέγραψε ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος εμβολίων της FDA, Δρ Ντόραν Φινκ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων.

Η ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή συγκαλείται για να συζητήσει μια πιθανή άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19.

Τα κριτήρια περιλαμβάνουν:

- Η εξουσιοδότηση πρέπει να απευθύνεται σε έναν παράγοντα που προκαλεί ασθένεια ή καταστάση, απειλητική για την ανθρώπινη ζωή

- Πρέπει να υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το ιατρικό προϊόν μπορεί να είναι αποτελεσματικό για την πρόληψη, τη διάγνωση ή τη θεραπεία αυτής της ασθένειας ή της κατάστασης.

- Τα οφέλη του προϊόντος πρέπει να υπερτερούν των κινδύνων.

- Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο κατάλληλο προϊόν ήδη εγκεκριμένο και διαθέσιμο για διάγνωση, πρόληψη ή θεραπεία της νόσου ή της κατάστασης.

Κλείσιμο
Ο Φινκ πρόσθεσε ότι η έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο κατά της Covid-19 «θα εξαρτάται από την ικανότητα διεξαγωγής περαιτέρω αξιολόγησης».

Ειδήσεις σήμερα:

Λοιμωξιολόγοι: Χριστούγεννα με κλειστά μαγαζιά

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Μέρκελ: «Pacta sunt servanda»

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Μάλλον δεν φρόντισα τον εαυτό μου» - Με μακριά γενειάδα και μείον 12 κιλά πριν καταλήξει στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ