Verita International School Athens: Ένα σχολείο πέρα για πέρα διαφορετικό, στα Νότια Προάστια!

Verita International School Athens: Ένα σχολείο πέρα για πέρα διαφορετικό, στα Νότια Προάστια!

H παγκόσμια πανδημία που αντιμετωπίζουμε έχει κάνει ακόμα πιο σαφές το γεγονός ότι τα παιδιά μας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για οτιδήποτε τους επιφυλάσσει το μέλλον.

veritas
Στις ημέρες μας, η εκπαίδευση δε θα πρέπει να εστιάζει απλώς στην παροχή θεωρητικής γνώσης, αλλά και στην ανάπτυξη της κοινωνικό-συναισθηματικής σοφίας. Με αυτά τα εφόδια και με την ικανότητα να μπορούν οι μαθητές να τα εφαρμόζουν στον πραγματικό κόσμο, θα μπορέσουν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που, αναμφίβολα,θα συναντήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους..

Η χρονική περίοδος που διανύουμε αποτελεί την ιδανική στιγμή για τους γονείς που αναζητούν την κατάλληλη εκπαιδευτική στέγη για το παιδί τους, η οποία θα το φιλοξενήσει και θα του δώσει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα! Στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών ο εγκέφαλος ξεκινά να αναπτύσσει τα «νευρικά μονοπάτια» που θα καθορίσουν το πώς θα ανταποκρίνονται σε διάφορες περιστάσεις καθ’ όλη τη διάρκειά της. Ως αποτέλεσμα, η επιλογή του κατάλληλου σχολείου αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση για τη μελλοντική ευημερία και επιτυχία τους.

Αν τυχαίνει και είστε στη διαδικασία έρευνας, τότε ενδεχομένωςθα βρίσκεστε στο δίλημμα ανάμεσα σε δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο προσχολικής αγωγής. Η κάθε επιλογή αποτελείται από θετικά και αρνητικά στοιχεία, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες. Ωστόσο, η πλειονότητα τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων εκπαιδευτηρίων στην Ελλάδα μοιράζεται ένα κοινό χαρακτηριστικό: και τα δύοεστιάζουν σε αμιγώς κλασικέςπρακτικές μάθησης.

Αντιθέτως, το Verita International School έρχεται να κάνει τη διαφορά, καταφέρνοντας να γεφυρώσει παραδοσιακές και καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους και έχοντας την κοινωνικό-συναισθηματική μάθηση στον πυρήνα του τρόπου διδασκαλίας του.

Το Προφίλ του Σχολείου

Το Verita International School αφορά σε ένα αγγλόφωνο ιδιωτικό σχολείο, το οποίο χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας & Ουαλίας. Oκύριος σκοπός του είναι να παρέχει στους μαθητές ένα διεθνές διαβατήριο, τόσο στην προσωπική όσο και στην εκπαιδευτική τους ανέλιξη, ως αυριανοί πολίτες του κόσμου!

Ανοίγοντας τις πύλες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τοVeritaInternationalSchoolAthensείναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο εντοπίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και αφουγκράζεται τις συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές ικανότητές τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της βιωματικής μάθησης, της αξιοποίησης, δηλαδή, των ερεθισμάτωνπου προκύπτουν μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη, τις επιστήμες, την επαφή με τη φύση, αλλά και μέσω της κοινωνικής εργασίας, εξάπτοντας τη φαντασία και την περιέργεια των μαθητών.

Καινοτόμες Μέθοδοι Εκμάθησης

Αν σας δινόταν η ευκαιρία για μια «κλεφτή» ματιά σε μία αίθουσα διδασκαλίας στο VeritaInternationalSchool, θα διαπιστώνατε τα ακόλουθα:
• Μαθητές οι οποίοι μαθαίνουν να είναι αυτόνομοι πολίτες του κόσμου, με την ικανότητα να προσεγγίζουν ζητήματα και ιδέες μέσω μίας πολυπρισματικής οπτικής.
Κλείσιμο
• Διδακτική προσέγγιση που βασίζεται στην ιδέα ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μοιράζονται την ευθύνη για τη μάθηση, ωθώντας τα παιδιά να λαμβάνουνενεργό ρόλοκαι όχι να είναι απλοί ακροατές.
• Εκπαιδευτικοί που αναγνωρίζουν ότι κάθε μαθητής έχει διαφορετικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα και χρειάζεται μοναδική διδακτική προσέγγιση.


Εγκαταστάσεις και Επιπρόσθετες Υπηρεσίες

Το Verita International School οραματίζεται να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις του σε έναν τόπο στον οποίο οι μαθητές θα νιώθουν σαντο «δεύτερο σπίτι» τους. Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι του είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουντη γνώση, το παιχνίδι, τη χαρά,την ομορφιά και, φυσικά, την ασφάλεια, πάντα κάτω από επιτήρηση!

Το σχολείο βρίσκεται σε μία ήσυχη γειτονιά στα σύνορα της Γλυφάδας και του Ελληνικού, παρέχοντας στους μαθητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται, καθώς και τις ακόλουθες επιπρόσθετες υπηρεσίες:


• Μεταφορά μέσω σχολικού λεωφορείου
• Κάρμα κουζίνα:περιλαμβάνει gourmet γεύματα, εμπνευσμένα από ταλαντούχους σεφ, με 100% οργανικά και βιολογικά συστατικά
• Προγράμματα εμπλουτισμού, μετά το σχολικό ωράριο, τα οποία περιλαμβάνουν την εντατική εκμάθησητης ελληνικής γλώσσας.
• Τη δυνατότητα στους εργαζόμενους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα και να ταπαραλαμβάνουν αργότερααπό το τυπικό ωράριο λειτουργίας του σχολείου.
• Εργαστήρια και ανάπτυξη δεξιοτήτων για γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για θέματα, όπως η κοινωνικό-συναισθηματική και η βιωματική μάθηση.
• Ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

VeriTalks – Πάρτε μια γεύση από τη νέα εκπαιδευτική στέγη του παιδιού σας!

Θα θέλατε να συναντήσετε την ξεχωριστή ομάδα του VeritaInternationalSchoolκαι να γνωρίσετετην καινοτόμα προσέγγιση του σχολείου από κοντά; Έχετε την ευκαιρία να το κάνετε, λαμβάνοντας μέρος στα VeritaTalks,τις διαδικτυακέςσυναντήσεις ενημέρωσης και διαλόγου με ενδιαφερόμενους γονείςπου πραγματοποιούνται κάθε 2 εβδομάδες, με βασικό πυρήνα συζήτησης θέματα που αφορούνστο σχολείο, στην παιδεία και τη γνώση.

Δηλώστε συμμετοχή στη σελίδα του VeritaSchool στο Facebook!

Το VeritaI nternational School είναι ένα καινοτόμο σχολείο, έχοντας ως μοναδικό σκοπό να καλλιεργήσει και ενισχύσει τόσο τον πνευματικό όσο και τον συναισθηματικό κόσμο των μαθητών του, ενθαρρύνοντας κάθε τους βήμα και αναδεικνύοντας τις μοναδικές ικανότητές τους!

Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να γνωρίσει ένα πραγματικό σχολείο που δεν περιορίζεται μόνο στη μόρφωση, αλλά ταυτόχρονα καλλιεργεί δεξιότητες και ικανότητες που θα τον συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή!

Μάθετε περισσότερα και κάντε την αίτησή σας εδώ: https://veritaschool.gr/

*Το σχολείο παρέχει 15% έκπτωση μέχρι τις 15 Μαΐου!
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης