Κορωνοϊός - Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας: Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι
Ωστόσο, οι ειδικοί της Επιτροπής λένε ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα αναφέρει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης
«Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» είπαν οι ειδικοί της Επιτροπής, τονίζοντας πως έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις -κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες. Ωστόσο, οι ίδιοι λένε ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.
Νωρίτερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε τονίσει πως, όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».
Σε ό,τι αφορά στην προσέλευση στους ναούς, η ΔΙΣ ζήτησε από τους πιστούς και τους ιερείς να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.