Καιρός: Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες - Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους - Δείτε βίντεο

Καιρός: Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες - Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους - Δείτε βίντεο

Καιρός: Νέο «κύμα» κακοκαιρίας - Πόσο θα διαρκέσει και ποιες περιοχές πλήττονται -  Η πρόγνωση για την Αθήνα - Δείτε χάρτες με τις περιοχές που θα εκδηλωθούν βροχές

kataigides_k
Ο καιρός αλλάζει και πάλι με διπλή κακοκαιρία εξπρές.

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε από το βράδυ της Τετάρτης και από τα δυτικά ο καιρός, ενώ σήμερα Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Μπορεί βέβαια, να έχουμε πρόσκαιρη επιδείνωση από την Πέμπτη από τα δυτικά αλλά  σταδιακά από αργά το βράδυ της Παρασκευής προβλέπεται βελτίωση του καιρού,  με τις καιρικές συνθήκες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να είναι σε γενικές γραμμές καλές. 

Πού θα βρέξει σήμερα - Προσοχή στους κατα τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού με χάρτες 

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
ietos_pemptis


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Παρακολουθήστε πιο κάτω σε βίντεο  τον υετό και το πεδίο των ανέμων από την Παρασκευή εως και την ερχόμενη Τρίτη



ΥΕΤΟΣ - ΑΝΕΜΟΙ



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία έως το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Θρακικό 7 έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Πρόσκαιρη εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές έως το απόγευμα, κυρίως στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία όπου είναι πιθανό, να χιονίσει πρόσκαιρα στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές έως το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ και εξασθένηση αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 8 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Aνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
XARTHS_GREECE


Ο καιρός για την Παρασκευή 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τις βραδινές ώρες τα
φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.
paraskeui_kairos_me_vroxes


ΣΑΒΒΑΤΟ 29-02-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά
περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
savvato_kairos_ilios


ΚΥΡΙΑΚΗ 01-03-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά
αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις
πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
kiriaki_kairos_ilios


ΔΕΥΤΕΡΑ 02-03-2020 (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και το
ανατολικό Αιγαίο αναμένουμε την Καθαρά Δευτέρα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
kairos_kathara_deutera_vroxes
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης