Βίντεο από το τροχαίο του Τάσου Μπουντούρη - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Βίντεο από το τροχαίο του Τάσου Μπουντούρη - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Συγκλονίζει η μαρτυρία του προπονητή κολύμβησης Νίκου Γέμελου που ενεπλάκη στο τροχαίο: «Στο αυτοκίνητο ήταν η γυναίκα μου και η κόρη μου... Κατέβηκα αμέσως κάτω. Δεν ήξερα ότι ήταν ο Τάσος...»

mpountouris_main
Διασωληνωμένος και με τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα νοσηλεύεται στο Metropolitan ο ολυμπιονίκης και θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης, ο οποίος χθες το βράδυ είχε σοβαρό τροχαίο στην παραλιακή, στο Καλαμάκι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Τάσος Μπουντούρης έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο κατά τραγική σύμπτωση οδηγούσε ο γνωστός προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος (προπονητής του Σπύρου Γιαννιώτη). Το protothema.gr δημοσιεύει βίντεο που ελήφθη λίγα λεπτά μετά το τροχαίο. Στο οδόστρωμα διακρίνεται πεσμένη η μηχανή του Μπουντούρη, ενώ το ασθενοφόρο τον παραλαμβάνει για να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο. 

Βίντεο από το τροχαίο του Τάσου Μπουντούρη




Το protothema.gr επικοινώνησε με τον κ. Γέμελο, ο οποίος δεν έπαθε κάτι και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τις συνθήκες του τροχαίου:

«Δεν κατάλαβα τι έγινε και πώς. Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και κάτι να με χτυπάει από πίσω. Στο αυτοκίνητο ήταν η γυναίκα μου και η κόρη μου. Δεν τραυματίστηκε κανείς μας. Κατέβηκα αμέσως κάτω. Είδα τον συνεπιβάτη της μηχανής να είναι πάνω από τον Μπουντούρη χωρίς να ξέρω μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι ήταν ο Τάσος. Οταν πλησίασα πιο κοντά συνειδητοποίησα ότι ήταν εκείνος. Ηταν σοκ για μένα! Μαθαίνω ότι είναι σε σταθερή κατάσταση και εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά».

Ο συνεπιβάτης του κ. Μπουντούρη στη μηχανή είναι επίσης καλά στην υγεία του.

Κλείσιμο
Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  «Παγωμένος είναι ο ιστιοπλοϊκός κόσμος για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του Τάσου Μπουντούρη χθες το βράδυ στον Άλιμο. Από την πρώτη στιγμή η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρέθηκε στο πλευρό του στο Γενικό Κρατικό. Κι επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε κρεβάτι στην εντατική μονάδα, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ Απόστολου Παπαθανασίου κι αφού συμφώνησαν και τα δύο παιδιά του ο Θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε στο Μετροπόλιταν με έξοδα της Ομοσπονδίας. Από νωρίς το πρωί η ΕΙΟ ενημέρωσε σχετικά τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (ο Τάσος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας) και τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Μπουντούρης να μεταφερθεί σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου. Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών».

Ο Τάσος Μπουντούρης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 2 Αυγούστου 1955. Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών και με συμμετοχή σε 7 Ολυμπιακούς Αγώνες -1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος), 2004-. Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του η κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 1980 στη Μόσχα με σκάφος τύπου Soling και πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη. Ο Τάσος Μπουντούρης έχει αγωνιστεί σε διαφορετικές κλάσεις με σκάφη «Finn», «Soling» και «Star».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης