Χρυσοχοΐδης: Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος

4858095_2

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές και θα κάνει περιπολίες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας - Από το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών - Μηχανικοί ξεκίνησαν ελέγχους σε δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και δικαστικές υποδομές

Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος … μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία … δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε πριν από λίγο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδη


Αναφερόμενος στη μετασεισμική ακολουθία, ο υπουργός είπε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά και ότι η αστυνομία, για την ασφάλεια των πολιτών που δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους και των περιουσιών τους,  έχει αναπτύξει δυνάμεις που θα περιπολούν όλο το βράδυ.

Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ενώ σημείωσε ότι από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. 

Ο υπουργός βρίσκεται εκεί από την πρώτη στιγμή και συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

Τέλος, ανέφερε αναλυτικά τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν μετά το σεισμό και τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ενώ η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Στις 14:13 εκδηλώθηκε σεισμός ισχύος 5.1 Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο Αττικής και στις όμορες περιοχές. Το επίκεντρο ήταν 23 χλμ Βορειοδυτικά του κέντρου Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 13 χλμ.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, δυνάμεις χερσαίες και εναέριες της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Ε.Μ.Α.Κ., της Περιφέρειας και των Δήμων.

Το πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών στα κινητά τηλέφωνα λόγω υπερφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν κυρίως σε εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες. Η πυροσβεστική δέχτηκε 200 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς.

Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Τροχαία επικουρούμενη από την Άμεση Δράση αναπτύχθηκε και διευκόλυνε στην αποσυμφόρηση. Ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατηύθυναν την επιχείρηση.

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα. Για την ασφάλεια των πολιτών, που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους, και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, που θα περιπολούν όλο το βράδυ.

Οι Γενικοί Γραμματείς όλων των Υπουργείων, η Περιφερειακή Διοίκηση και οι Δήμοι έχουν κινητοποιήσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τους υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας. Η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπου υπάρχει πρόβλημα με παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα σε ευπαθείς ομάδες, δίνουμε προτεραιότητα.

Η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική, γεγονός που είναι θετικό.

Από αύριο το πρωί θα αρχίσει καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.

Απευθύνομαι τώρα στον καθένα και στην καθεμιά σας προσωπικά.

Με εντολή του Πρωθυπουργού είμαστε εδώ κι είμαστε δίπλα σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι, για κάθε πρόβλημά σας η τοπική Αστυνομία, οι Δημοτικές Υπηρεσίες, οι Πυροσβέστες είναι αρωγοί.

Μαζί θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία. Καλό βράδυ, ψηλά το κεφάλι , η ζωή συνεχίζεται, όπου υπάρχει πρόβλημα να μας το λέτε.

Καλή σας νύχτα.»

Σε επιφυλακή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η πολιτική ηγεσία του, το σύνολο των υπηρεσιών και του προσωπικού του βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή από την πρώτη στιγμή που έγινε αισθητή η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων:

· Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι έλεγχοι.

· Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) έχει συγκροτήσει κλιμάκιο αποτελούμενο από 50 μηχανικούς για να προβούν σε αυτοψίες.

· Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (Κτ.Υπ. Α.Ε.) έχουν ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων σε δημόσια νοσοκομεία και σχολεία, καθώς και στις δικαστικές υποδομές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

Θεοδωρικάκος: Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται όλο το σύστημα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και της Αυτοδιοίκησης μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού στην Αθήνα, βεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την επικοινωνία που είχε από νωρίς με τους εκπροσώπους τους.

Συγκεκριμένα ο υπουργός συνομίλησε με τους περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας Ρένα Δούρου και Κώστα Μπακογιάννη καθώς και με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκη, ενημερώθηκε για τις μικροζημιές που σημειώθηκαν, για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και για την επιφυλακή στην οποία θα παραμείνουν έως να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος.

-

ΣΧΟΛΙΑ (61)

Συζητούσα με έναν αστυνομικό της Αθήνας για τις εργασιακές σχεσεις

Αναρωτήθηκα δλδ πως πάει στην υπηρεσία και δεν ξέρει αν θα γυρίσει ζωντανός. Αυτή είναι η δουλειά μας είπε, αλλά με ενοχλει περισσότερο η βρωμιά της Αθήνας και στα κτήρια που στεγαζομαστε. Δεν υπαρχει καθαρίστρια. Τις κατσαρίδες του μηταρακη της ερμηνεψα σαν μεγάλη προβοκάτσια. Βρώμα παντού στα γραφεία και βρώμα έξω. Οι συνθηκες εργασίας μεσαίωνας. Υπάρχει μεγάλη υποκρισία στη κοινωνία μας. Δεν πιστεύω στα σκληρά μέτρα. Απλά οι αναρχικοί θα μεταφερθούν αλλού. Γιατί να κάθονται στα εξαρχεια και να πολεμούν με μυδραλια; θα πάνε να κτυπησουν αλλού εύκολους στο στοχους

Με γκαντέμη πρωθ. Χρειάζονται ικανά ατομα

Στις σωστές θέσεις. Κωμικοτραγικο να υπάρχουν ικανά στελέχη και να πέφτουν οι συμφορές απανωτές. Πρέπει να παραιτηθεί για το καλό της χώρας ο κουλης

ΧΥΖ

Μοίρασε πόνο Χρυσοχοίδη. Δείξτους πως είναι όταν δουλεύει σωστά ένα υπουργείο.

Γαλάζιο πρόβατο

Mπράβοοοοο, μπεεεεεε, μπεεεεε, μπεεεεεε.....

Ενας μη Νεοδηνοκρατης

Χρυσοχοιδη,μεχρι να στησετε σοου πανω σε νεκρους εχετε πολλα ψωμια.Γατακια ειστε μπροστα στο Συριζα.Εμεις οι Νεογραικοι τετοια γουσταρουμε και οχι οργανωμενο κρατος.

Εκτος απο τον γαλαζιο λαϊκισμο

Επεστρεψε δριμύτερος και ο ...πράσινος, ο πασοκικός! Ας όψονται όσοι τους δώσανε "αυτοδυναμία"..

Και δεν έχει ούτε 2 βδομάδες που ορκίστηκε ο γκαντέμης

Μόνο της Σαντορίνης το ηφαίστειο δεν εξερράγη -ακόμη!

ΜΙΛΑΤΕ??????

OXI ΡΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ!!

Θα έπρεπε να ντρέπονται οι συριζαιοι.

Αντί να χαίρονται για όλα αυτά που κάνει η ΝΔ στεναχωριουνται και κατακρίνουν την άψογη πολιτική που εφαρμόζουν.Απο αυτό και μόνο φαίνεται πως αγαπάνε την Ελλάδα..Βλέπουμε και δεν ξεχνάμε.

Και μεις δεν ξεχναμε...

Ποιοι μας χρεοκοπησαν το 09, ποιοι μας κατεστρεψαν το 12-14 κσι τωρα ήρθαν να μας ...αποτελειώσουν! Μαζί με αυτους που μας παρεδωσαν στο Δντ το 10-12!!!

Μητσοτακικός

Σας τσούζει ΣυριζοΠασοκάκια που ο Μητσοτάκης βάζει τάξη και κάνει δουλειά τοποθετόντας τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις; Ξύδι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης