Καιρός: Ο Αντίνοος έρχεται με άγριες διαθέσεις - Καταιγίδες και χαλάζι έως την Τετάρτη

Καιρός: Ο Αντίνοος έρχεται με άγριες διαθέσεις - Καταιγίδες και χαλάζι έως την Τετάρτη

Δυσκολότερη μέρα η Τρίτη, καθώς τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει και ποιες ημέρες το νέο κύμα κακοκαιρίας -Πάνω από 3.600 κεραυνοί την Κυριακή

kakokairia_ar
Καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι σε πολλές περιπτώσεις προβλέπει για το επόμενο τριήμερο η ΕΜΥ, καθώς η καταιγίδα Αντίνοος έχει ήδη αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική επικράτεια.

Η νέα αστάθεια στις καιρικές συνθήκες προκαλείται από τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και την ανώτερη ατμόσφαιρα, οι οποίοι κινούνται προς τη χώρα μας, προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Ο Αντίνοος θα επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε τοπικό επίπεδο αναμένεται χαλάζι και έντονοι άνεμοι.

Για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Ιόνιο και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές στη Στερεά και στην Πελοπόννησο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Παροδικές χαλαζοπτώσεις είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 30, στην Ήπειρο από 16 έως 29 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Meteo.gr: Κακοκαιρία "ΑΝΤΙΝΟΟΣ" : Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη 17/07/2019


Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Κλείσιμο
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας και αυξημένη πιθανότητα καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

rains1

emy_mon


Πάνω από 3.600 κεραυνοί την Κυριακή

Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου χαρακτηρίστηκε από έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία ονόμασε το σύστημα «Αντίνοος».

Μόνο την Κυριακή καταγράφηκαν περισσότεροι από 3.600 κεραυνοί, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Χαλκιδική και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι εντονότερες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στην Μεγίστη Λαύρα, στην χερσόνησο του Άθω, όπου έως τις 20:00 το βράδυ είχαν μετρηθεί 85 χιλιοστά νερού. Στην Ξάνθη το ύψος έφτασε τα 54 χιλιοστά.

Την Τρίτη τα πιο έντονα φαινόμενα

Για την Τρίτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης».

Την Τετάρτη αναμένουμε στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν».

emy_tue
emy_wen

Πού κτύπησε η κακοκαιρία την Κυριακή

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής και για περίπου 3 ώρες τη Ναυπακτία.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής με δρόμους να έχουν «ανοίξει», αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και χειμάρρους να έχουν υπερχειλίσει όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που κατέγραψε το nafpaktianews.gr

nafpaktia-fot3
nafpaktia-fot1
nafpaktia-fot5
nafpaktia-fot4
nafpaktia-fot7
nafpaktia-fot6



Ναυπακτία:Βιβλικη καταστροφές στην Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου


Το νερό που έπεσε ήταν τόσο πολύ ώστε για αρκετή ώρα έκλεισε μέχρι και η Ιονία Οδός στο ύψος του Πλατανίτη με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 7 το πρωί. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην κατευθύνονται στην Ιονία Οδό.



Ναυπακτία: Πλημμήσαν υπόγεια και έκλεισε η Ε.Ο. Αντιρρίου - Ναυπάκτου.


Αντίρριο καιρικά φαινόμενα


«Δώσαμε μάχες σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, προσθέτοντας ότι «πραγματοποιήσαμε δεκάδες διασώσεις, χωρίς να συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός».

Πλημμύρισε χείμαρρος στην Αχαΐα - Εγκλωβίστηκαν θαμώνες νυχτερινού κέντρου

Στην Αχαΐα το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφηκε στον Δρέπανο με χείμαρρο να «φουσκώνει» και εκατοντάδες άτομα να εγκλωβίζονται σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο είχαν πάει για να δουν την Πάολα.

Οι αρχές επιστράτευσαν μηχανήματα για να εκτρέψουν τη ροή του νερού προκειμένου να πέσει η στάθμη του νερού με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Κυριακής.  Παράλληλα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Ο χείμαρρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν η γνωστή τραγουδίστρια με τις αρχές να επιστρατεύουν μέχρι και λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους θαμώνες με ορισμένους εξ αυτών να μένουν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους.

gnomip.gr εγκλωβισμένοι στο Δρέπανο


www.gnomip.gr εγκλωβισμένοι οδηγοί στο Δρέπανο


www.gnomip.gr εγκλωβισμένοι  οδηγοί στο Δρέπανο


Δρόμοι-ποτάμια στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και τη Θεσσαλονίκη.

Tα καιρικά φαινόμενα έπληξαν ακόμα και το κέντρο της πόλης, με την βροχόπτωση να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Μέσα σε λίγα λεπτά δρόμοι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετατράπηκαν σε ποτάμια εξαιτίας των έντονων φαινομένων.

Δείτε βίντεο από την περιοχή της Περαίας

Severe Thunderstorm in Perea,Thessaloniki (14/07/2019)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης