Το ποσό των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ δώρισε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο 92χρονος Θανάσης Παλαιολόγου από τη Νάπη της Λέσβου, προκειμένου να ενισχυθεί η βιβλιοθήκη του ιδρύματος στη Μυτιλήνη.
Με καημό για τη στήριξη της εκπαίδευσης που εκείνος δεν είχε, ο «κυρ Θανάσης» ήταν επί πολλά χρόνια μετανάστης στην Αμερική όπου συγκέντρωσε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Έχοντας επιστρέψει στη Μυτιλήνη, όπου ζει, στήριξε τη δημόσια βιβλιοθήκη χρηματοδοτώντας τη μελέτη επισκευής του κτιρίου που στεγάζεται. Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε πρόταση δωρεάς 600.000 δολαρίων ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πρόταση, η οποία θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει δεκτή από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Όρος της δωρεάς είναι το ποσό, το οποίο μπορεί -όπως έγινε γνωστό- και να αυξηθεί, να διατεθεί για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι IROES της Stoiximan δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι μια ομπρέλα δράσεων με ξεκάθαρο σκοπό: τη στήριξη της συμπερίληψης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και την ενδυνάμωση ανθρώπων κάθε ηλικίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση