Υπόθεση Γιακουμάκη: Αυτές είναι οι ποινές για τους οκτώ Κρητικούς

Τρία χρόνια φυλάκισης για τους πέντε Κρητικούς, κοινωφελής εργασία για τους τρεις που ήταν ανήλικοι όταν τελέστηκε το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης - Αθωώθηκε ένας από τους κατηγορούμενους - «Ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα εκεί που είναι» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη

Σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν πέντε από τους Κρητικούς στους οποίους είχε απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον άτυχο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στους τρεις Κρητικούς που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση του αδικήματος επιβλήθηκε ποινή κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών στο Ηράκλειο.

Παράλληλα ο ένατος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας.

Η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του είχε κάνει λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη μετά την ανακοίνωση των ποινών δήλωσε ότι η οικογένεια του αδικοχαμένου Κρητικού είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα.

«Ο Βαγγέλης εκεί που είναι θα νιώθει καλύτερα» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σημείωσε ωστόσο ότι «τα τραύματά τους θα μείνουν γιατί ο Βαγγέλης δεν γυρίζει πίσω, η ευπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να είναι υπερβολικοί».

«Οι πράξεις βιας κατά ανθρώπου δεν θα μείνουν ατιμώρητες» είπε για το μήνυμα της απόφασης κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη.

Δείτε βίντεο: Υπόθεση Γιακουμάκη: Αυτές είναι οι ποινές για τους οχτώ Κρητικούς
Υπόθεση Γιακουμάκη: Αυτές είναι οι ποινές για τους οχτώ Κρητικούς

ΣΧΟΛΙΑ (137)

Ελεύθεροι κακοποιοί εκπαιδευτικοί, Κατερίνη

H διοίκηση της αστυνομίας είναι από τις μεγαλύτερες διεφθαρμένες, θα σας στείλουνε το παιδί σας μέσα σε ένα φέρετρό, θα σας απαξιώσουν, φερθούν υποτιμητικά και θα καλύψουν και φυγαδεύσουν γυναίκες δήθεν πολιτικών στη Κατερίνη για να ευνοηθούν, ενώ ουδέποτε οι σύζυγοι τους έκαναν κάτι για το τόπο μιας και είναι κομπάρσοι και δεν είναι άτομα δυναμικά καλλιεργημένα με ικανότητες και ταλέντο για πολιτική. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα έσοδα, και για να μην χαθούν αυτά όταν τους έδιωξαν από την Αθήνα για το χαρακτήρα τους και τις πράξεις τους κουβαλήθηκαν Κατερίνη σκοπούμενοι για να διεκδικήσουν και δημοτικές εκλογές ώστε να συνεχίζουν να έχουν άκοπα πολλά έσοδα, και πάλι χωρίς να κάνουνε τίποτα. Η διαφθορά φτάνει στο να στέλνει η αστυνομία την υπόθεση αρκετών κακουργημάτων του δημόσιο ΙΕΚ Κατερίνης και Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κατερίνης στο εισαγγελέα αφού την είχε για κάμποσο καιρό και μόλις ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιαστεί στα ΜΜΕ έσπευσαν να την παραδώσουν στη εισαγγελία, ενώ πριν ειδοποίησαν τους δράστες κανονικά μέσω του ευνοούμενου αξιωματικού τους για λογούς άλλοθι. Μόλις η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έμαθε τις πράξεις της ΕΛ.ΑΣ τότε τον απέπεμψαν και του έδωσαν βαθμό και σύνταξη σε ένα έτος μετά. Αποδεικτικά στοιχεία ενοχής με τα κακουργήματα του ΙΕΚ Κατερίνης, μαθητών ΙΕΚ Κατερίνης σε συνέργεια με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς ΙΕΚ, ναυαγοσώστη Β.Β. που πήγε να πνίξει μαθητή ΙΕΚ με τη συνεργό του Α.Π. σε ξενοδοχείο στη Παραλία Κατερίνης και να προκαλέσει ασφυξία σε αρκετούς μαθητές που τους είχαν εγκλωβισμένους στο ξενοδοχείο με όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ερμητικά κλειστά, και οι διαμαρτυρίες να αγνοούνται γιατί ο ναυαγοσώστης Β.Β. ήθελε να δει τηλεόραση. Τώρα παριστάνει και το μέλος σε άλλο σύλλογο της Παραλίας Κατερίνης γιατί έφυγε από το ναυτικό όμιλο Κατερίνης σαν μέλος επειδή εκεί βγάζουνε φωτογραφίες και τις δημοσιεύουν. Είναι ένας που έπαιζε ρακέτες με τον ρακετίστα Γ.Ζ. σε ώρα που είχε μάθημα διδασκαλίας ΙΕΚ και απουσίαζε και έκανε προσέλευση αργοπορημένα μετά, ενώ κάλυψε και τη φυγή της συνεργού Α.Π. του από το μάθημα και είπε ότι ήταν παρόν, και άλλα αδικήματα αυτών τα έχει η αστυνομία. Το ΙΕΚ Κατερίνης διαθέτει και "νταή ιδιωτικής χρήσης" Α.Μ. όπου επιχείρησε στρέφοντας αυτοκίνητο επάνω σε μαθητή να τον τρομοκρατήσει, έβρισε κόρναρε και έφυγε τρέχοντας μιας και κρύβεται από τις κοινές εμφανίσεις, αφού διέπραξε σωρεία κακουργημάτων τα περισσότερα από όλους και μέσα σε αυτά και κλοπή φαγητών από το γηροκομείο Κατερίνης.

Α.Π. & Β.Β. του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης

Ο Β.Β. ναυαγοσώστης, ετών 44, έχει μεγαλώσει στη Γερμανία και πήγε εκεί Λύκειο, συμβασιούχος εκπαιδευτικός ωρομίσθιος ΙΕΚ Κατερίνης στο Τμήμα Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και στο Τμήμα Μαγειρικής, και εργαστηριακός βοηθός στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας. Φυγαδεύτηκε από τους συμμάχους του το Υπουργείο Παιδείας, διευθύντρια δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης Μ.Κ. και υποδιευθυντή ΙΕΚ, Ι.Κ. Κατέθεσε ψέματα με μαθητές ΙΕΚ Κατερίνης για εγκλεισμό μαθητών ΙΕΚ σε ξενοδοχείο της Παραλίας Κατερίνης που διεξαγόντουσαν μαθήματα σε ερμητικά κλειστή αίθουσα με όλες τις πόρτες και όλα τα παράθυρα κλειστά, όποιος μαθητής διαμαρτυρόταν αρνιόταν να προβεί σε ένα απλό άνοιγμα παραθύρου και πόρτας, το ίδιο και η υπεύθυνη του μαθήματος Α.Π. που ήταν στο κόσμο της τελείως ανώριμη και ανήθικη. Όλα αυτά με τις συνέργειες της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας που έκανε μέλος της τη Μ.Κ. πρώην διευθύντρια ΙΕΚ και συνεργαζόμενα με το υπουργείο παιδείας την έκαναν και διευθύντρια σε γενικό λύκειο της Κατερίνης από πολιτική μηχανικός που είναι μόνο αυτό και όχι κάτι άλλο, που είναι 100% παράνομο και απάτη. Ο Ι.Κ υποδιευθυντής ΙΕΚ έβαζε δύο εκπαιδευτικούς ΙΕΚ και έκλεβαν φαγητά για ιδιωτική χρήση του από το μάθημα που ήτανε για τους μαθητές ΙΕΚ μαγειρικής και έκλεβαν και συσκευασίες κουτιά αλουμινίου για να συσκευάζουν τα φαγητά που ανήκαν στο εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης - φιλοξενούσε μαθήματα ΙΕΚ. Τα κλεμμένα φαγητά με τις κλεμμένες συσκευασίες τις παρέδιδαν μαζί με το απουσιολόγιο στο ΙΕΚ - 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης στο Ι.Κ. και Μ.Κ. Είχε τη αλαζονεία μετά ο Β.Β. να φύγει από το ναυτικό όμιλο Κατερίνης που ήτανε μέλος και να γίνει σε άλλο σύλλογο της Παραλίας Κατερίνης μέλος, και να υπάρχει εκεί ανενόχλητος στη Κατερίνη χωρίς να έχει φυλακιστεί και να τον έχουνε επαναπροσλάβει σαν εκπαιδευτικό ΙΕΚ Κατερίνης.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

Η διαφθορά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας είναι απτή και μεγάλη, φυγάδευσε το 2014 το διευθυντή ΕΠΑΛ Επαγγελματικού Λυκείου όταν τον έπιασε επ' αυτοφώρω καθημερινά σε κεντρικό μπαρ να είναι «οικότροφος» θαμώνας εκτός Κυριακής (αποχή) και να καταναλώνει άμετρα. Χωρίς αυτό να είναι ένοχο και χωρίς να είναι κακό, δεν στιγματίζει κανέναν και δεν αποτελεί κάτι να είναι ένας υπόλογος. Κάκιστο, αδίκημα, και υπόλογος είναι όμως όταν σε ώρες λειτουργίας του ΕΠΑΛ, σε ώρες που αμείβεται να κάνει το λειτούργημα του διευθυντή (ποτέ δεν έκανε κάτι και ποτέ δεν έκανε ούτε μια στοιχειώδη περιπολία ανά ημέρες, περίμενε σε ένα γραφείο να του πούνε απλά άλλοι και κάλυπτε άλλους) να προβαίνει σε ασταμάτητη τηλεφωνική όχληση, χωρίς να του έχει δώσει άδεια κανείς, να προβαίνει σε όχληση σε ακατάλληλες ώρες, όχληση μεγάλης διάρκειας τηλεφωνικές κλήσεις, να βρίσκει άλλα τηλ νούμερα και να καλεί εκεί χωρίς ποτέ να του έχει δοθεί καμία άδεια και ουδέποτε αυτά τα τηλεφωνικά νούμερα, να προβαίνει σε γραπτές βεβαιώσεις που αναγράφουνε ψέματα, να προβαίνει σε προφορικές βεβαιώσεις να προσέλθει κάποιος για να παραλάβει κάτι που δεν έγινε δηλώνοντας ότι αποπερατώθηκε, να προβαίνει πάλι σε ψεύδη γράφοντας σε επίσημο έντυπο ΕΠΑΛ ότι για 6 και παραπάνω μήνες δεν μπόρεσε να κάνει ένα απλό μαθηματικό υπολογισμό ένας μαθηματικός διευθυντής για μια απλή πληροφορία, και ήταν ανήμπορος και αδύνατον και άλλες βλακείες ενός μεθυσμένου τελικά που βλάπτει αποδεδειγμένα πλέον τα καθήκοντα του στις ώρες λειτουργήματος, τότε αυτό είναι ένοχο. Η ανηθικότητα του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας φτάνει να τον καλύπτει πολύ φανερά γράφοντας σε έντυπο του ότι «παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις του», Ποιες προθέσεις του ; εδώ και έξι και παραπάνω μήνες ανέλαβε κάτι από μόνο του το ΕΠΑΛ και δεν έκανε τίποτα, απαγόρευσε ένα μαθητή να προσέλθει και να καλέσει τηλεφωνικά για 6 μήνες και βεβαίωσε ότι θα καλέσει μόνο το ΕΠΑΛ, όταν ζητήθηκε γραπτά‒γιατί δεν γινότανε διαφορετικά‒τι έχει κάνει το ΕΠΑΛ για 6 μήνες διαπιστώθηκε, τίποτα δεν έχει κάνει. Για όλα αυτά δεν τιμωρήθηκε κανείς. O μαθητής απέσυρε τη υπόθεση γιατί δεν θέλει να μπλέξει χειρότερα με ανίκανους, άχρηστους, τεμπέληδες. Όποιος θέλει να συναντήσει το διευθυντή της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας ας πάει καθημερινά 07:45 και μετά στο καφενείο στη οδό Κύπρου στη Κατερίνη να δει το «φιλόλογο της καρπαζιάς» να λαμβάνει πρωινό ρόφημα.

.

Το bullying είναι ό,τι χειρότερο όταν το έχεις βιώσει από μικρή ηλικία,κατακρεουργεί την αυτοπεποίθησή σου με τέτοιον τρόπο που σε "αχρηστεύει" ως άτομο,νιώθεις πως ποτέ δεν θα καταφέρεις να ορθώσεις ανάστημα,πως δεν αξίζεις,γι'αυτό και γίνεσαι αντιπαραγωγικός,καταθλιπτικός και στην ουσία το μίσος των άλλων προς εσένα μετατρέπεται σε μίσος προς τον ίδιο σου τον εαυτό κ έτσι αυτοκαταστρέφεσαι.Το bullying γίνεται σε κλειστές κοινωνίες όπως στο σχολείο,σε άτομα που από την αρχή οι θύτες αντιλαμβάνονται ως ευάλωτα,που δεν αντιδρούν,γι'αυτό κ έχει τέτοια κατάληξη.Ένας δυναμικός χαρακτήρας το πιθανό είναι να μη δεχτεί bullying.Δεν πρόκειται για το "πείραγμα",αλλά για την ταπείνωση,τον εξευτελισμό,την απώλεια του αυτοσεβασμού και το ψυχικό τέλμα στο οποίο οδηγείται το θύμα.Ίσως να υπάρχει σωματική βία,εκφοβισμός,ίσως μόνο ψυχολογική,ίσως και τα δύο,όμως κάθε περίπτωση είναι το ίδιο,αφού η ψυχή πολλές φορές πονάει περισσότερο από το σώμα και αυτός ο πόνος είναι που δεν υποφέρεται,ο ψυχικός.Αυτοί που κάνουν bullying δεν είναι μόνοι τους,ποτέ. Είναι κλίκα,μια αηδιαστική,ξιπασμένη κλίκα,αυτή που ακριβώς δίνει τη δύναμη σε αυτά τα υποκείμενα να κάνουν αυτά που κάνουν.Εκείνοι είναι οι πολλοί,οι έχοντες δίκιο εφόσον είναι πολλοί και εσύ τι;Ένα τίποτα που "καλά κάνουν που σου φέρονται έτσι γιατί είσαι μόνος και φυσικά φταις και γι'αυτό και δεν πρέπει να αντιδράσεις,γιατί αυτοί είναι ανώτεροι από εσένα". Έτσι ακριβώς σκέφτονται αυτά τα τέρατα που παίρνουν τη δύναμή τους μέσα από την σαβουροκλίκα,η οποία λειτουργεί σαν αγέλη που τους προστατεύει.Η πραγματικότητα είναι πως αυτοί οι "άνθρωποι" δεν αλλάζουν ποτέ,είτε είναι μικροί,είτε μεγάλοι,ίσως το κρύβουν πολύ καλά από αυτούς που θέλουν,ίσως άμα τους συναντήσεις να σε παραπλανήσει η εξωτερική τους εμφάνιση και το δήθεν υποκριτικό χαμόγελό τους και να πεις "αυτός;/αυτή; Ποτέ!"Όμως όσο σάπια κι αν είναι η ψυχή κάποιου, εξωτερικά πάντα θα μοιάζει σαν εμένα κ εσένα,δυστυχώς! Bullying είναι η σωματική βία,η ψυχολογική βία με τη μορφή απειλών,αλλά και η συνεχής υποτίμηση του άλλου με σχόλια,υποτιμητικά βλέμματα και μορφασμούς που γίνονται συνέχεια και από πολλούς σε συνδυασμό με μπιχτές για τον άλλον,και φυσικά τα ψέματα εις βάρος του άλλου και η με κάθε τρόπο υποτίμησή του για αυτοπροβολή του θύτη στο κοινό και στην ομάδα του ως ανώτερος.Σταματήστε να είστε τοξικοί όσοι είστε,μην κάνετε ό,τι δεν θέλετε να σας κάνουν και αυτό πείτε το και στα παιδιά σας με το που θα ξεκινήσουν το σχολείο.Η απανθρωπιά μόνο προβλήματα φέρνει.

Braveheart

Τα δικαστηρια ειναι για τους αδυναμους και δειλους. Οι αντρες παλιας κοπης βγαζουν σπαθι και αποκεφαλιζουν τους εχθρους τους.

Τωρα

ΞΕΦΤΊΛΑ τιμωρία . Ισόβια στους δολοφόνους . Αν ήμουν Πατέρας .....

Σιγά τις ποινές

Εδώ έγινε όλο αυτό το φρικτό πράγμα, όλα αυτά τα βασανιστήρια και τους έριξαν ποινές χάδι. Ελλας το μεγαλείο σου

Elli

Λυπαμαι πολυ αλλα τη μεγαλύτερη ευθύνη την εχουν οι γονεις παντα και παντού!!!ειναι δυνατόν το παιδι σου να υποφέρει τα πάνδεινα και εσυ να μην το γνωρίζεις;;η αν το γνωρίζεις να επιμένεις να συνεχίζει τις σπουδές του εκει πανω;;ειναι δυνατόν να μην εχεις χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδι σου που θα αισθάνεται ασφάλεια να σου πει ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ χωρις να τον κρίνεις και να τον απορρίψεις πρώτα εσυ σαν γονιός;;;ειμαι μάνα δυο παιδιων και θα κανω το παν να μπορέσω να αποδεχτώ το οτιδήποτε τους βαρύνει την ψυχή χωρις προκαταλειψη και αν χρειαστεί θα χωρίσω και απ τον άντρα μου αν μου φέρει αντίρρηση!!πρωτα ειμαστε γονεις ΔΙΠΛΑ στα παιδια μας και μετα σύζυγοι κλπ!το bulling ηταν απαίσιο ναι,να πληρώσουν τα πιθηκοειδη αλλα να αποδεχτούν την ευθύνη τους και οι γονεις!!δεν νομίζω να αυτοκτονούσε το παιδι αν είχε αποδοχή απ την οικογενεια του την ίδια πρώτα!!!!απλα ένιωθε τελείως μόνος στη ζωή!!!!

Το μακρύ και το κοντό

Χαλαρώστε απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου είναι η συγκεκριμένη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Καμία σχέση με δολοφονίες κτλ. Εάν φυλακίζονταν όλοι οι μάγκες που κάνουν bullying, οι φυλακές θα ήταν γεμάτες.

D.S.

Η αρένα διψά για αίμα. Θέλει ισόβιες καθείρξεις και θανάτους (κι άλλους , δεν της φτάνει του Γιακουμάκη) . Θέλει ο πατέρας του νεκρού να γίνει δολοφόνος 8 ανθρώπων (επειδή εμείς οι Κρητικοί έτσι καθαρίζουμε να'ουμε) λες και οι άλλοι δεν έχουν γονείς να απαντήσουν αναλόγως . Φαύλος κύκλος αίματος για το πόπολο που τρώει αμάσητο ότι του σερβίρουν. Λοιπόν ξεφτέρια μου που θα ψηφίσετε σε λίγες μέρες: Οι 8 καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Όχι για δολοφονία. Ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε , δε δολοφονήθηκε από κάποιον. Ούτε υπάρχει ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία όπως έγραψε ένα άλλο ξεφτέρι εδώ μέσα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε αφού ο Γισκουμάκης αυτοκτόνησε και ξέσπασε σάλος. Κι επειδή η ευθύνη της σχολής (δηλαδή των κρατικών λειτουργών) είναι βαρύτατη για την μη αντιμετώπιση του θέματος , καταδίκασαν τους 8 για κάτι το οποίο από πουθενά δεν αποδεικνύεται καθώς ούτε ιατροδικαστική έκθεση υπήρχε . Όλη η ιστορία έγινε για να χαίρεσαι εσύ πλέμπα μου και να φορτώνεις τις ευθύνες στους 8 Κρητικούς και όχι στο ανύπαρκτο κράτος που το πληρώνεις από το υστέρημά σου για να προσέχει τα παιδιά σου . Άντε και στις 7 του Ιούλη καλό βόλι

Dimitris 7

Δυο τρία σκουληκια σαν εσένα γράφουν δεξια και αριστερά τις εξυπνάδες αυτές Σίγουρα εισαι για λύπηση στην όψη, στο σχολείο η φαπα έπεφτε σύννεφο και βγάζεις τα κόμπλεξ σε site και fb κρυμμένος σε ενα δωμάτιο !!! Δεν έβαλες μυαλό απο οτι εχεις περάσει στη μαύρη ζωή σου !!!

Δικαστής όπως όλοι

Πρώτον, στα 5 ευρώ υπάρχει προσαύξηση άλλα 5 ευρώ. Δεύτερον, για το αδίκημα που δικάστηκαν δεν υπάρχει η ισόβια κάθειρξη.

ΑΝΝΑ

Σ ενα μηνα θα τελειωνε τη σχολη και τα βασανα του.Για μενα δεν αυτοκτονησε τον σκοτωσαν.Ποσο λυπηθηκα γι αυτο το παιδι..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης