Πόντιοι Έυζωνες πραγματοποίησαν την αλλαγή φρουράς των Τσολιάδων στην Προεδρική Φρουρά σήμερα, ημέρα μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Το γεγονός προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το βράδυ το ελληνικό κοινοβούλιο, προς τιμήν της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, φωτίστηκε με κόκκινο και μαύρο χρώμα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, το κόκκινο και το μαύρο «συμβολίζουν το αίμα των αθώων θυμάτων της γενοκτονίας και το διαχρονικό πένθος».
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.