Τους «μπαχαλάκηδες» από τα Εξάρχεια ψάχνει η ΕΛΑΣ για τη βόμβα στον Ντογιάκο

ntogiakos-new-1

Το αποτυχημένο χτύπημα με βόμβα μικρής ισχύος ανησυχει την αστυνομία για την ομάδα μπαχαλάκηδων που πήρε ...προαγωγή και προσπαθεί να αναρριχηθεί στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης

Η μυστική βάση της ομάδας των «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια, ο «μαθητευόμενος» κατασκευαστής εκρηκτικών μηχανισμών από κροτίδες, οι έτοιμες βόμβες πυρίτιδας και η λίστα πιθανών στόχων, αποτελούν τα κομμάτια ενός εκρηκτικού παζλ που προσπαθούν να συνθέσουν οι αναλυτές της Κατεχάκη μετά τη βόμβα, που δεν εξερράγη, στο σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και ύψιστης επιφυλακής καθώς όλα δείχνουν κλιμάκωση των επιθέσεων με βόμβες μικρής μεν ισχύος, αλλά υψηλού συμβολισμού και παράλληλα χτυπήματα με αστυνομικό στόχο. Την ίδια ώρα, η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του κ. Ντογιάκου προκάλεσε εντύπωση και ερωτήματα σε ότι έχει να κάνει με τις αμέλειες και κενά ασφαλείας στους χαρακτηρισμένους από την ίδια την Αντιτρομοκρατική στόχους των τρομοκρατών. Μοιάζει αδιανόητο άλλα μόλις ένας αστυνομικός συνόδευε απλά τον ανώτατο δικαστικό, την ίδια ώρα που για παράδειγμα 12 αστυνομικοί (ΥΜΕΤ και Κρατική Ασφάλεια) φυλάνε την οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια.

Το αποτυχημένο χτύπημα με βόμβα μικρής ισχύος τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου στο Βύρωνα, προκαλεί έντονες ανησυχίες στην ΕΛ.ΑΣ καθώς όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ομάδα μπαχαλάκηδων που πήρε ...προαγωγή και προσπαθεί να αναρριχηθεί στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης έχοντας ως πρότυπο ή ακόμα και συνεργασία με την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η ακτινογραφία

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, μετά το σκηνικό της περασμένης Τρίτης κατέγραψαν τα πρώτα στοιχεία για το επιχειρησιακό προφίλ της οργάνωσης. Θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για νέα ομάδα που προέρχεται από τους μπαχαλάκηδες. Πιθανόν να υπάρχει εμπλοκή κάποιων παλιών γνωστών της Αντιτρομοκρατικής σε επίπεδο όμως στρατολόγησης.

Το γεγονός ότι δεν έχει σταλεί προκήρυξη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα να έχουν φτιάξει και άλλες βόμβες πυρίτιδας - στα πρότυπα των εκρηκτικών φακέλων των Πυρήνων – που θα τις τοποθετούν σιγά – σιγά. Ένα σενάριο που προβληματίζει την Αστυνομία. Οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και καταστημάτων ή εταιρειών δεν φαίνεται να έχουν καταγράψει αξιοποιήσιμο υλικό, ενώ δεν υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που να βοηθούν τους αστυνομικούς στη “χαρτογράφηση” της οργάνωσης. Ακόμη και τα δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έκαναν σε ιστοσελίδα και εφημερίδα έγιναν από τηλεφωνικό θάλαμο και όχι κινητό τηλέφωνο, όπως για παράδειγμα έκανε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στην περίπτωση της βόμβας στο Εφετείου πριν 10 μήνες, όταν χρησιμοποιήθηκαν δύο καρτοκινητά τηλέφωνα μιας χρήσεως και στη συνέχεια απενεργοποιήθηκαν. Μια κίνηση που δείχνει ότι η Ο.Λ.Α έχει αναβαθμίσει τη δράση της και έχει αναπτύξει υπόγειους δεσμούς με ποινικούς από τους οποίους και απέκτησε τα λεγόμενα “πακιστανικά τηλέφωνα”.

Όσο για το στρατηγείο της ομάδας, όλα δείχνουν κέντρο της Αθήνας. Η επιλογή των Εξαρχείων για να στήσουν τη γιάφκα τους δεν είναι τυχαία αφού στη συγκεκριμένη ζώνη δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι αστυνομικοί καθώς αποτελεί διαχρονικά άβατο, ενώ οι ίδιοι κατατάσσονται από τους αστυνομικούς στους μπαχαλάκηδες της πλατείας που γνωρίζουν άριστα τα κατατόπια της περιοχής. Άλλωστε, στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, τους θεωρούν όψιμους αντιεξουσιαστές που έχουν ως πρότυπο την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε πολλά σημεία τόσο τον τρόπο δράσης τους, όσο και τους στόχους που επιλέγουν να χτυπήσουν.

16 χτυπήματα σε 2,5 χρόνια από 5 οργανώσεις

Δεκάδες χτυπήματα από τον Αύγουστο του 2016, “εξαγωγή” βομβών στην Ευρώπη, απειλές για αιματηρές επιθέσεις και ύπαρξη τεσσάρων ενεργών οργανώσεων συνθέτουν το σκηνικό της λεγόμενης “νεοτρομοκρατίας” στη χώρα μας μετά και την ισχυρή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Όπως λένε καλά πληροφορημένες “πηγές” η πρόβλεψη των αναλυτών που έλεγε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον τρομοκρατία αλλά κάποιες “ουρές” αρχίζει σιγά – σιγά να αναθεωρείται. Και αυτό γιατί οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται και γίνονται με διάφορους τρόπους και κυρίως απρόβλεπτους τρόπους. Από τρομοδέματα που στέλνονται στο εξωτερικό, μέχρι μόλυνση τροφίμων και πυροβολισμούς με καλάζνικοφ και τώρα βόμβες πυρίτιδας από μπαχαλάκηδες.

Έτσι, έχουμε τα τελευταία δυο χρόνια την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο σπίτι δικαστικού στον Υμηττό, το “γάζωμα” με καλάζνικοφ στο κτήριο της πρεσβείας του Μεξικού στο Κολωνάκι, τη βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη στην Ιπποκράτους, την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, το σχέδιο “Πράσινη Νέμεσις ΙΙ και ΙΙΙ” με δηλητηρίαση τροφίμων τα Χριστούγεννα του 2016 και 17, το χτύπημα με καλάζνικοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ με έναν αστυνομικό τραυματία, αποστολή τρομοδεμάτων στην Ευρώπη με τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι, βομβιστική ενέργεια στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη, χτύπημα στη Eurobank της οδού Σανταρόζα, τρομοπακέτο κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το χτύπημα στο Εφετείο και τελευταία την αποτυχημένη προσπάθεια έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου. Επίσης δύο τοποθετήσεις βομβών στο υπουργείο Εργασίας και το Α.Τ Δάφνης που λόγω κατασκευαστικού λάθους, οι μηχανισμοί δεν εξερράγησαν. Όσο για το ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις; Πρόκειται για τέσσερις ενεργές οργανώσεις δηλαδή, οι “Πυρήνες της Φωτιάς”, η “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” και φυσικά ο “Επαναστατικός Αγώνας” του Νίκου Μαζιώτη και της Πώλας Ρούπα αλλά και η νέα ομάδα μπαχαλάκηδων που όπως φαίνεται χτύπησε τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

ΜΠΑΧΑΛΙΣΤΑΝ

Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ ! ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ , ΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΕ ΒΡΩΜΟΝΕΡΑ ! ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΣΟΙ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ !

Έχω μια απορία

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει απλά γιατί η περιοχή των Εξαρχειων και των γύρω δρόμων θεωρείται άβατο κ δεν μπορεί η ΕΛ.ΑΣ να επέμβει;

Q

Ειπατε τη φραση κλειδι: ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙ! Αυτο απο μονο του τα λεει ολα... και κυριως διαψευδει (για πολλοστη φορα) τα τρολακια που μιλουσαν για ακροδεξιους. Οταν η αστυνομια ΨΑΧΝΕΙ, τοτε 100% οι δραστες ειναι απο τις χαιδεμενες συλλογικοτητες των οποιων τις γιαφκες γνωριζει μονο αμα παει ακροδεξιος και τους τις πειραξει. Εκει μεχρι και φωτα νεον στην εισοδο εχουν... και την χορωδια των ΜΜΕ να παιζει απο πισω για το πως τολμησαν οι κακοι φασιστες να πειραξουν τα αγνα μας τα παιδια. Τωρα "δεν τους ξερουμε", "δεν ξερουμε απο που βγαινουν", "ειναι αγνωστοι", "τους ψαχνουμε". Ενα ολοκληρο συστημα στην υπηρεσια των παρακρατικων και μετα θελετε να πιστεψουμε οτι κανετε εστω και την παραμικρη προσπαθεια για να τους βρειτε. Που και να πιασετε (εντελως τυχαια) κανεναν απο δαυτους, ολο και καποιος Βουτσης θα δωσει εντολη να τον κερασετε καφεδακι και να παει σπιτι του... μην και κρυωσει η σουπιτσα του!

Ρήγας

Αντιτρομοκρατική για κλάματα. Λένε ότι ...ψάχνουν ! Βρε γίδια, δε ντρέπεστε ! Ποιόν κοροϊδεύετε ; Εδώ, ξέρουν που ήπια εγώ καφέ το πρωί.

D75

Ψάξε ψάξε δεν θα τους βρεις

Αντισυριζαία

Γιατί τους ψάχνει η ΕΛΑΣ του σύριζα;; Για να τους δώσει την επιταγή για τη δουλειά που έκαναν;;;

F.

"Φωτια και τσεκούρι/πίσσα και πούπουλα" η απλα κάποιος να τους μαζέψει γιατι η δράση τους προσβάλει το λαϊκό συναίσθημα που εχει πλέον αγανακτήσει με την ασυδοσία που επικρατεί. Η χώρα δεν μπορει να ειναι το playground των περιθωριακών που δεν εκπροσωπούν κανένα παρα μονο τον εαυτο τους.

Διαφάνεια

Μπορούμε να έχουμε την πηγή της είδησης αυτής ή φτάνει που το λένε "κάποιες" πηγές και εσείς. Και αν ξέρετε κάτι διαφορετικό γιατί δεν το καταγγέλλετε στον εισαγγελέα;

θα τους βοηθησει η συντροφισσα κυρια παπακωστα

...............................................

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για 10 μήνες ακόμα θα κάνουμε ότι θέλουμε!

...

Το άρθρο το διάβασες, ή ούτε καν; Μήπως θέλεις να αναφέρουν και τα ονόματα αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης