Να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην υφυπουργός Ανθόπουλος σε υπόθεση τοκογλυφίας ζήτησε η εισαγγελέας

Να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην υφυπουργός Ανθόπουλος σε υπόθεση τοκογλυφίας ζήτησε η εισαγγελέας

«Αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα...» ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας

ioannis-anthopoulos
«Αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα...». Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ζήτησε σήμερα να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην υφυπουργός Ιωάννης Ανθόπουλος και τρία ακόμη πρόσωπα, που δικάζονται υπόθεση τοκογλυφίας σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα, το χρονικό διάστημα 2002 - 2005.


Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεση, ο Γιάννης Ανθόπουλος φέρεται να μεσολάβησε για τον τοκογλυφικό δανεισμό προς την καπνέμπορο από την εταιρία namaco (μετέπειτα gennet), εισπράττοντας κάθε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Κατά την κατηγορία, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να απέσπασε 1.774.836 ευρώ που αντιστοιχούσαν στο 10% περίπου του δανεισμού ύψους 17,6 εκ. ευρώ της καπνεμπόρου από τη namako- gennet με εικονικά παραστατικά αγοραπωλησίας καπνού.


Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κ. Ανθόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δανείστηκε 650.000 ευρώ για την ανέγερση του σπιτιού του στη Βούλα, επισημαίνοντας μάλιστα πως δέχθηκε πιέσεις από την καπνέμπορο.


Τον ισχυρισμό αυτό, ωστόσο, του πρώην υφυπουργού αντέκρουσε η εισαγγελέας αναφέροντας στο δικαστήριο πως ήταν απίθανο η επιχειρηματίας που εκλιπαρούσε για δανεισμό προκειμένου να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της, να δάνειζε χρήματα στον Γιάννη Ανθόπουλο για να χτίσει το πολυτελές σπίτι του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης