Την παραίτηση Ψινάκη ζητούν με ψήφισμα 23 δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα

psinakis01-mesa

Η έκδοση ψηφίσματος θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή – Χαρακτηρίζουν τον δήμαρχο Μαραθώνα «ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο»

Την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη θα συζητήσει την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα.

Μάλιστα, το ψήφισμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για τον κ. Ψινάκη, που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων «ανεπιθύμητος», «ανίκανος» και «επικίνδυνος» για την πόλη.

Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου, 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ) ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.

Αναφέρουμε τον όρο εναπομείναντες, καθώς μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσουπρά από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και ο κ. Θεόδωρος Καλπακίδης φέρεται να ανακοίνωσε στον Ηλία Ψινάκη την απόφαση του να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση και αναμένεται η επίσημη πρωτοκόλληση της απόφασής του.

«Είναι επικίνδυνος και ανίκανος, βασιζόμαστε στην ευθιξία του»

Η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την απουσία του κ. Ψινάκη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για τις δημόσιες εμφανίσεις που ακολούθησαν είναι μεγάλη.

Λόγω της οργής, ακόμη και σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον τόπο. Το πλήρες κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ

Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου.

Ποιοι υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη

Το αίτημα για τη διενέργεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ’ επέκταση το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη, υπογράφουν οι ακόλουθοι δημοτικοί σύμβουλοι (βάσει της σειράς που εμφανίζονται οι υπογραφές τους στο έγγραφο):

Από την παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη οι:

Στέφανος Μπαϊρακτάρης, Δήμητρα Κάκκαρη, Αναστασία Ρίζου, Δήμητρα Λαμπαρού, Γιάννης Μπούσουλας, Πέτρος Αλεξανδρής και Αναστασία Παππά (η οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της το πρωί του Σαββάτου)

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι:

Στέργιος Τσίρκας, Βασίλης Δελαγραμμάτικας, Νικόλαος Χατζηγιάννης (επικεφαλείς των παρατάξεων «Ενωμένη Πολιτεία», «Δύναμη Πολιτών», «Νέα Εποχή») Σταματία Μυλωνά, Καλλιόπη Πατεράκη, Κώστας Λάσκος, Βαγγέλης Σωτηρίου, Μάνος Γεωργάτος, Αλέξανδρος Αστρινάκης, Χρήστος Στάμος.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Κωνσταντίνος Τσίρκας, Σταυρούλα Δρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, Αδάμ Μεγαγιάννης, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Σπύρος Λιβαθηνός

Το αίτημα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναγκαιότητα της παραίτησης του Ηλία Ψινάκη συνυπογράφει με δική της επιστολή και η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», δια του επικεφαλής της Νίκου Στεφανίδη.

Ποιοι δεν υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη

Από το έγγραφο που πρωτοκολήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Μαραθώνα, απουσιάζουν τα εξής ονόματα δημοτικών συμβούλων:

Των τριών εναπομεινάντων αντιδημάρχων (μετά τις παραιτήσεις του κ. Τσουπρά και της κας Λαμπαρού) και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα Βάιου Θανασιά, Γιάννη Ζαγάρη και Γιώργου Νησιώτη.

Των δύο δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, Πέτρου Στάμου (της παράταξης «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη) και Βάσιας Αναστασίου (ανεξάρτητη).

Του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Γραμματικού, Γιώργου Κοροβέση.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί, ότι η απουσία υπογραφής από το αίτημα σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου δεν ισοδυναμεί με ψήφο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση των έξι δημοτικών συμβούλων κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής.

Ξεκίνησε με 20 δημοτικούς συμβούλους και έχει μείνει με… πέντε!

Αξίζει να τονιστεί ότι στην έναρξη της θητείας του η παράταξη του Ηλία Ψινάκη εκπροσωπείτο (όντας πλειοψηφία) από 20 δημοτικούς συμβούλους στο Δ.Σ. Μαραθώνα. Πλέον με άλλους να έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, άλλους να έχουν παραιτηθεί και άλλους να ζητούν την άμεση παραίτηση του Δημάρχου, ουσιαστικά ο Ηλίας Ψινάκης απαριθμεί αυτή τη στιγμή μόλις… πέντε συμβούλους!

Υπενθυμίζουμε ότι από τους πρώτους μήνες της δημοτικής αρχής είχαν ανεξαρτητοποιηθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Τσίρκας, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, ακολούθησε η παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Αντιδημάρχου, Γιώργου Ζούρου και στη συνέχεια οι ανεξαρτητοποιήσεις του Αδάμ Μεγαγιάννη, του Σπύρου Λιβαθηνού και τελευταία της Αναστασίας Παππά.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου η συνεδρίαση

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην τοπική κοινωνία σε βάρος του Ηλία Ψινάκη, είναι και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου να προχωρά στην άμεση σύγκλησή του για το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου στις 18.00.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα στο χώρο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, εκεί που βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσων του Δ.Σ. Ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συνεδρίαση, απλοί πολίτες αλλά και σύλλογοι της πόλης καλούν τους συμπολίτες τους σε πανστρατιά στο χώρο της συνεδρίασης.

Αξίζει να τονιστεί ότι η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει απομάκρυνση Δημάρχου σε περίπτωση άρσης της ψήφου εμπιστοσύνης από το Δημοτικό Συμβούλιο (κάτι που για παράδειγμα ισχύει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας) γι’ αυτό και οι δημοτικού σύμβουλοι εκδίδουν ομαδικό ψήφισμα με το οποίο του ζητούν από τον Ηλία Ψινάκη να παραιτηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ (62)

σε Δίκη ο ψινάκις

Να δικαστεί άμεσα ο ψινάκις και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις πράξεις του!

Γιάννης Γλ.

και ωραία...παραιτείται...άρα ενέργεια 0 από κει και πέρα. και έρχεται ο καινούργιος. ΦΥΣΙΚΑ θα έχει παραλάβει χάος, άρα ενέργεια πάλι 0. το ίδιο ισχύει και με πιο κεντρικά. Αν παραιτηθεί τώρα υπουργός, υφυπουργός, αρχηγός πυροσβεστικού σώματος, Πρωθυπουργός. κτλ κτλ τί θα γίνει; Θα σταματήσουν ΌΛΑ και θα έρθει ο οποιοσδήποτε καινούργιος και θα πει "παιδιά μόλις ήρθα, να ενημερωθώ"... Οπότε πάλι δουλειά 0. Οπότε με τις παραιτήσεις ξεπλένεται ΚΑΙ ο υπαίτιος...αποδρά, γλυτώνει αλλά έρχεται και ο καινούργιος χωρίς να ξέρει τί και πως.

Στην μασα

Αφου αποτυχατε να παραιτηθείτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Αληταραδες

ν1κος

δεν τον συμπαθω τον ψινακη ουτε το συριζα . . αλλα ελεος βρηκαμε εναν σακο του μποξ να ξεσπασουμε και να φορτωσουμε την οργη μας? ... βλεπουμε το δεντρο και οχι το δασος... ζησαμε μια πρωτοφανη για τα παγκοσμια δεδομενα τραγωδια . . και κοιταμε το τυρι αλλα οχι τη φακα.. το ριξαμε ολοι στο πολιτικο κομματι και στο να βρισκουμε αποδιοπομπαιους τραγους αλλα δεν κοιταμε στον καθρεφτη ... γιατι φταιμε προπαντων ΕΜΕΙΣ . . που το ριξαμε στο ζαμαν φου και ωχ δε βαριεσαι . . . κτλ ... αλλα τα κακως κειμενα δεν τα καταγγειλαμε .... δεν τα αναφεραμε .... το μπανακι μας ... την ταβερνα ... τα ποτακια ... την καλοπεραση και ολα καλα . . ο ψινακης ο τσιπρας και οι συν αυτω ... κατεχουν μεν καιρια ποστα . . αλλα δεν ειναι "θεοι" δε για να βαλουν σε λιγα χρονια σε ταξη παθογενειες και χυμαδιο δεκαετιων και πιστευω κανενας εκ των εσω η των εξω δεν θα καταφερει να βαλει σε ταξη το χυμαδιο που λεγεται ελλαδα . . οσον αφορα την ημερα της "καθαρσης" σ.σ. προηγουμενη δευτερα, επειδη βρεθηκα σε αλλη πυρκαγια και απο θεση "ευθυνης" σας παραθετω τα ακολουθα : ο ανεμος ηταν τοσο ισχυρος (η πορτα του αυτοκινητου ανοιγε μονο με κοντρα το ποδι και δυναμη) και μεταβαλλομενος ως προς την κατευθυνση που δικαιολογω την φραση "ασυμμετρη" και ας με κατηγορησουν καποιοι ... , η νοοτροπια και συμπεριφορα του κοσμου ηταν "αναρχη" και το δικαιολογω μεν λογω της ταραχης κ.ο.κ. αλλα οταν η "αρχη" δινει εντολη - παραινει εμεις την " γραφουμε" γιατι ετσι μαθαμε και ετσι ζουμε και δεν μας νοιαζει . . αυτο οσχυει πλην λιγων εξαιρεσεων και δεν φταιει κανεις αλλος αλλα αλλα εμεις . εσεις ολοι που κατηγορειται συγκεκριμενα προσωπα γι αυτην την τραγωδια θελω να με πεισετε (και οχι με γενικολογα και λογια του αερα) οτι νοιαζεστε πραγματικα για τα θυματα , τους συγγενεις τους και τον γολγοθα που περνανε και οχι για ιδιον ωφελος . . αυτα τα λιγα απο εναν μικομεσαιο αμυαλο κατοικο της ελλαδας . .

Μιχάλης77

Ο Ψινάκης είναι γ να κόψει την ρέμουλα στον Δήμο που τον κλέβανε οι προηγούμενοι, δεν είναι γ τέτοιες έκτακτες καταστάσεις, αυτές είναι γ τους επαγγελματίες της πυροσβεστικής

Ούτε

Καθικη

Δεν υπάρχει κατηγορία

Σε αυτό το ψήφισμα δεν υπάρχει ούτε μια συγκεκριμένη καταγγελία. Για τί ακριβώς τον κατηγορούν;

Απλός Επισκέπτης

Θα συνεχίσω να το στέλνω μέχρι το τμήμα ελέγχου του Πρώτου Θέματος το ανεβάσει Στο ψήφισμα παρατηρείστε ότι δεν αναφέρονται πουθενά οι λόγοι περί ανικανότητας, επικινδυνότητας κτλ. Ο Ψινάκης ενόχλησε γενικά με τη πολιτική στάση του από την αρχή της θητείας του πολλούς. Το θέμα είναι το εξής. Πόσοι πεφωτισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εισηγήθηκαν κόψιμο των δέντρων πέριξ της Μαραθώνος; Πόσοι έστειλαν επιστολές επικινδυνότητας για τις κοινότητες του δήμου Μαραθώνα; Έλεγχος είχε γίνει ποτέ; ΠΟΤΕ. Το σίγουρο είναι όμως ότι εάν ο αέρας άλλαζε πορεία προς άλλη κοινότητα, δε θα τον κυνηγούσατε τώρα. Μήπως λοιπόν να κοιτάξετε όλοι εσείς πρώτα πως θα εξασφαλίσετε την ασφάλεια και των όμορων κοινοτήτων και μετά να εκδίδετε ψηφίσματα; Γτ δυστυχώς σαν κι εσάς έχουμε μπουχτήσει σε όλους σχεδόν τους δήμους της Ελλάδος με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Απλός επισκέπτης

Στο ψήφισμα παρατηρείστε ότι δεν αναφέρονται πουθενά οι λόγοι περί ανικανότητας, επικινδυνότητας κτλ. Ο Ψινάκης ενόχλησε γενικά με τη πολιτική στάση του από την αρχή της θητείας του πολλούς. Το θέμα είναι το εξής. Πόσοι πεφωτισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εισηγήθηκαν κόψιμο των δέντρων πέριξ της Μαραθώνος; Πόσοι έστειλαν επιστολές επικινδυνότητας για τις κοινότητες του δήμου Μαραθώνα; Έλεγχος είχε γίνει ποτέ; ΠΟΤΕ. Το σίγουρο είναι όμως ότι εάν ο αέρας άλλαζε πορεία προς άλλη κοινότητα, δε θα τον κυνηγούσατε τώρα. Μήπως λοιπόν να κοιτάξετε όλοι εσείς πρώτα πως θα εξασφαλίσετε την ασφάλεια και των όμορων κοινοτήτων και μετά να εκδίδετε ψηφίσματα; Γτ δυστυχώς σαν κι εσάς έχουμε μπουχτήσει σε όλους σχεδόν τους δήμους της Ελλάδος με ελάχιστες εξαιρέσεις.

SIERRA

Να ριξετε τις ευθυνες που αναλογουν στην κυβερνηση και την ανεπαρκη διαχειρηση και να μυην κρυβονται πιω απο τον Ψινακη...αντε που βρηκατε θυμα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης