Διαβατά, όπως Ειδομένη: Εικόνες από το κέντρο φιλοξενίας

Διαβατά, όπως Ειδομένη: Εικόνες από το κέντρο φιλοξενίας


Παιδιά κοιμούνται στις λάσπες, ενώ συνεχώς καταφτάνουν ΚΤΕΛ με περισσότερους μετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα από τον Εβρο

diavata1



Εικόνες Ειδομένης θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας, στα Διαβατά, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου». Εκεί φιλοξενούνται πλέον πάνω από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες και μάλιστα ο αριθμός αυτός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς συνεχώς καταφτάνουν γεμάτα ΚΤΕΛ με κόσμο που μπαίνει από τον Εβρο.

Συγκεκριμένα, στο κέντρο μένουν 700 άτομα σε οικίσκους και άλλα 300 άτομα σε σκηνές. Η εικόνα μάλιστα μετά τη χθεσινή νεροποντή είναι αποκαρδιωτική. Οι σκηνές είναι βρεγμένες, πολλά σημεία είναι πλημμυρισμένα και μικρά παιδιά κοιμούνται μέσα στις λάσπες.


Οι δύσκολες συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας, ενώ πριν λίγες ημέρες που πάλι η βροχή είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα οι μετανάστες είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας.

Την ώρα πάντως που στα Διαβατά διαμορφώνονται δραματικές συνθήκες για τους μετανάστες που έχουν εισέλθει από τα χερσαία σύνορα του Έβρου, ο κ. Δημήτρης Βίτσας στην Βουλή «πανηγύριζε» καθώς όπως είπε στα κρατητήρια του Εβρου βρίσκονται σήμερα 119 όταν στις 24 Απριλίου κρατούνταν 2.170.

Πέραν αυτού ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018 οι μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές στα νησιά έχουν αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με το 2017 ενώ στον Εβρο έχουν οκταπλασιαστεί. Έσπευσε βέβαια να επισημάνει ότι «Στον Έβρο τις τελευταίες μέρες είναι καλύτερη η κατάσταση ενώ και στα νησιά η κατάσταση βελτιώνεται», πρόσθεσε ωστόσο ότι «Θα μου πείτε είστε σίγουρος ότι μπορεί αυτό να διατηρηθεί; Θα πω ότι πρέπει να προσέχουμε και να μην χαλαρώνουμε».



Κλείσιμο
diavata1
diavata2
diavata3
diavata4
diavata5
diavata6
diavata8
diavata9
diavata10
diavata11
diavata12
diavata13
diavata14
diavata15
diavata16
diavata17
diavata18
diavata20
diavata22
diavata23
diavata21
diavata24
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης