Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου: Ευθύνη της κυβέρνησης αν υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα στα κέντρα μεταναστών

Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου: Ευθύνη της κυβέρνησης αν υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα στα κέντρα μεταναστών

Δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6: Πριν από μερικούς μήνες έδιωξε τις ΜΚΟ, ανέλαβε την ευθύνη και το κάνει με τον χειρότερο τρόπο

moria-new-siv
Στην κυβέρνηση απέδωσε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης την ευθύνη για την εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων σε κέντρα μεταναστών λίγες ημέρες μετά την καταγγελία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τέτοια φαινόμενα στη Μόρια.

«Πριν από μερικούς μήνες το κράτος με το ΚΕΕΛΠΝΟ ανέλαβε την ευθύνη διώχνοντας τις "κακές" ΜΚΟ και το κάνει με το χειρότερο και τον λιγότερο αποτελεσματικό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο
ΘΕΜΑ 104,6
ο Νικήτας Κανάκης.

«Όταν στοιβάζονται άνθρωποι, δημιουργούνται προβλήματα» πρόσθεσε παρατηρώντας ειδικά για τη Μόρια ότι έχει το «μέγεθος πόλης σε ένα χώρο που δεν έχει τις αντίστοιχες υποδομές».

Ο κ. Κανάκης επιβεβαίωσε ότι «έχουμε σταθερή αύξηση (σ.σ. στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων) σε σχέση με αυτό που είχαμε τον προηγούμενο χρόνο».

Κλείσιμο
Όπως σημείωσε το πρόβλημα είναι ότι «αλλάζει πάλι η δομή των ανθρώπων. Είχαμε ένα διάστημα που κυριαρχούσε το μεταναστευτικό. Τώρα έχουμε ξανά ανθρώπους από εμπόλεμες ζώνες άρα αυτό δυσκολεύει πιο πολύ τα πράγματα».

Κατά την εκτίμησή του «αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 50% αυτοί που έρχονται από τη Συρία και οι άλλοι 50% είναι από τον υπόλοιπο κόσμο»

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου χαρακτήρισε «ετεροβαρή» τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τόνισε ότι για την κατάσταση στα νησιά «δεν φταίει μόνο ότι η κυβέρνηση δεν κάνει επαναπροωθήσεις αλλά και ότι οι ροές είναι ελεγχόμενες από την Τουρκία.

«Η δική μας ευθύνη είναι ότι το σύστημα είναι πολύ αργό. Κάποιος πρέπει να περιμένει μήνες για να μάθει τι είναι, πρόσφυγας ή μετανάστης. Υπάρχουν άνθρωποι στη Μόρια που είναι έως και 10 μήνες για να εξεταστεί η διαδικασία ασύλου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης