Τρεις Αλβανοί δολοφόνησαν τον 19χρονο Θωμά στο Μαρούσι

maxairoma-marousi01-mesa

Οι κακοποιοί έχουν διαφύγει στην Αλβανία - Οι τρεις Αλβανοί είχαν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος - Βαριές καταγγελίες Κούγια: Τους άφησαν να φύγουν

Τρεις σεσημασμένοι Αλβανοί είναι οι άνθρωποι που δολοφόνησαν τον 19χρονο Θωμά στις 18 Μαρτίου 2018 στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι. Οι δράστες κατηγορούνται επίσης για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος τριών ημεδαπών, φίλων του θύματος, ενώ σε εξέλιξη είναι διαδικασία για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων καθώς έχουν φύγει από την Ελλάδα για την Αλβανία. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι τρεις δράστες, οι οποίοι αναζητούνται έχουν απασχολήσει – κατά περίπτωση- στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κ.λπ. αδικήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της
Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Όπως προέκυψε από την έρευνα δράστες είναι τρεις 3 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 24 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων.

Η ανθρωποκτονία και οι τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου 2018, στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, όπου οι δράστες επιτέθηκαν στο θύμα και τους τρεις φίλους του, που βρισκόταν μαζί του. Όπως διακριβώθηκε, ο 23χρονος δράστης τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 19χρονο, στο θώρακα, ενώ με το ίδιο μαχαίρι αποπειράθηκε να τραυματίσει δύο από τους παρευρισκόμενους φίλους του θύματος. Επιπλέον, ο 33χρονος δράστης, επιχείρησε, ομοίως με μαχαίρι, να τραυματίσει τον τρίτο από τους παρευρισκόμενους φίλους του θύματος.

Κούγιας: «Είχαν τα στοιχεία των δολοφόνων και τους άφησαν να φύγουν»

Την ίδια ώρα το γραφείο του Αλέξη Κούγια, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας του 19χρονου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του , αφήνοντα αιχμές για τους χειρισμούς της αστυνομίας σχετικά με τα στοιχεία των δραστών, που -όπως υποστηρίζουν- είχε από την αρχή στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, σε δελτίο τύπου ο κ.Κούγιας και οι συνεργάτες του επισημαίνουν: 

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής  αγωγής για την οικογένεια του 19χρονου αποφοίτου του Αρσακείου, ο οποίος δολοφονήθηκε την 18/3/2018 στην κεντρική πλατεία Ηρώων του Δήμου Αμαρουσίου.

Το γραφείο μας και η οικογένεια του θύματος αντιμετωπίσαμε με ιδιαίτερη διακριτικότητα τις ενέργειες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ, παρότι μέχρι και προ εβδομάδος δεν έγινε προς την οικογένεια του θύματος, δηλαδή τον πατέρα και τη μητέρα του αειμνήστου και μονάκριβου αυτού παιδιού, έστω και ένα τηλεφώνημα για την ενημέρωσή τους.

Με πρωτοβουλία του κου Κούγια και παρουσία του έγινε συνάντηση των γονέων του θύματος με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αστυνόμο κο Χασιώτη. Εκεί, σε αυτή τη συνάντηση, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι, ενώ από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος και λίγες ώρες μετά ήταν γνωστά στους αστυνομικούς τα στοιχεία και των τριών δραστών του εγκλήματος, οι δύο από αυτούς είχαν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα με τα ονοματεπώνυμά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, από το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, ο δε τρίτος που ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ακόμη αναζητείτο.

Όταν ο αγανακτισμένος πατέρας του θύματος ρώτησε για ποιο λόγο, ενώ τους ήταν γνωστά όλα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, δεν φρόντισαν οι αστυνομικοί να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως, ώστε να μη διαφύγουν οι δράστες, η απάντηση που του εδόθη ήταν κωμική και συγκεκριμένα ότι «θέλαμε να δέσουμε την υπόθεση».

Όταν ο πατέρας του θύματος τού είπε ότι ο ίδιος και η μητέρα του θύματος είχαν στα χέρια τους λίγη ώρα μετά το έγκλημα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του αυτουργού (δράστη) στο κινητό του, την οποία έχει και τώρα και του την είχαν δώσει οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του, και ρώτησε τι άλλο χρειαζόταν, για να δέσει η υπόθεση, ο αστυνόμος του απήντησε ότι τα στοιχεία δήθεν δεν ήταν αρκετά και, όταν ο πατέρας του είπε ότι αυτά που είχαν πει στον ίδιο προσωπικά οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κατά τη γνώμη του ίδιου αλλά και του κου Κούγια υπεραρκετά, και ότι, επειδή η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτε, θα υποβάλουμε εμείς μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του αυτουργού, παρακάλεσε να μην κάνουμε τίποτε, διότι έτσι θα χαθεί η ευκαιρία να τους συλλάβουν.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ανακοινώθηκε ότι σήμερα δήθεν εξιχνιάστηκε το έγκλημα σε βάρος του 19χρονου αειμνήστου γιου της οικογενείας που εκπροσωπούμε και σε επικοινωνία που είχαμε με τον κο Χασιώτη, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την ημέρα του εγκλήματος δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις έρευνες εκτός των όσων αρχικώς είχαν διαπιστωθεί και γνώριζαν οι γονείς του θύματος και ότι, αν θέλαμε, μπορούσαν να μας δώσουν τον αριθμό του διαβιβαστικού προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, για να παρακολουθήσουμε την πορεία της υποθέσεως.

Το δελτίο αυτό εκδίδεται κατόπιν εντολής των γονέων του θύματος, ελπίζοντας ότι η Δικαιοσύνη, η οποία από σήμερα αναλαμβάνει την υπόθεση, θα κάνει τις δέουσες ενέργειες, ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να εκδοθούν από την Αλβανία στην Ελλάδα, αφού οι μέχρι τώρα ενέργειες της αστυνομίας έχουν προκαλέσει την αγανάκτησή τους και προσβάλουν τη μνήμη του παιδιού τους.

Η οικογένεια του θύματος είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένη με την έντεχνα διαδιδόμενη είδηση μέσω κάποιων ιστοσελίδων περί του ότι δήθεν η αιτία του εγκλήματος ήτανε η προμήθεια ναρκωτικών και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

ΣΧΟΛΙΑ (179)

Νίκος

Το θέμα είναι οτι υπάρχει μια ανίκανη ΕΛ.ΑΣ, αχρηστη να συλλάβει τους αλβανούς εγκληματίες. Το μόνο που ασχολούνται είναι ποιος θα ξεροβήξει, η θα κλάσει. Να πούμε και για τη δολοφονία του Παναγιώτη στο καλοχώρι??

Η Αριστερα θα σας κάνει ανθρώπους

Θα μάθετε να ζείτε αρμονικά με τους Αλβανούς, Γεωργιανούς, Ρομα, Πακιστανούς και Αφγανούς. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους. Καλύτερα να μετανάστευσετε εσείς οι φασιστες για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Ο λαός ψηφίζει Αριστερά και θα συνεχίσει να ψηφίζει αριστερά γιατί είμαστε προοδευτική χώρα.

Σκουλικι

Είσαι μεγάλος τρομπας.

Αλόμα

Οι σωστοι Αλβανοι δεν μπηκαν καν στο κοπο να σχοληθουν με σας ή να δουλεψουν για σας τους [...] και τα ρεντικολα του υπολοιπου πλανητη. Αυτοι δουλευουν σε πολιτισμενες χωρες... για σας Ελληνες μου απο Αλβανια μονο οι χειροτεροι ηρθαν σε σας γιατι πολυ απλα τετοιοι μεταναστες σας ταιριαζουν... καταλαβατε κομπλεξαριδες ελληνες που σας εχουν για τον κλωτσο και τον μπατσο οταν φευγετε απο την Ελλαδιτσα σας;

Σωστά

Αλβανέ. Αλλά εσύ γιατί κάθεσαι στην Ελλάδα και δεν πας μαζί με τους σωστούς Αλβανούς.; Γιατί ανήκεις στην σαβούρα Αλβανών που μενουν στην Ελλάδα...... μόνος σου το είπες

πουθενά σα το χωριό μας

δε ξέρω ρε φίλε, στο λονδίνο πάντως οι αλβανοί που έχουν έρθει από ελλάδα στα greek nights με τους έλληνες και τους κύπριους μαζεύονται και στη ρώμη ακούνε οι ιθαγενείς ρωμαίοι albanese και γελάνε πάντως. Δύσκολο πράμα η ξενιτιά για τους περισσότερους, ειδικά άμα είσαι καρμίρης από τα βαλκάνια. Και οι σοβαροί έλληνες, αλβανοί και ινδοπακιστανοί που δουλεύουν στις μεγάλες πρωτεύσουσες σε καλές δουλειές αναλώσιμοι είναι σε σχέση με κάτι άλλους. Κάτσε εδώ λοιπόν να κόβεις γύρο, δε θα βρεις καλύτερα, μη μας φύγεις για κανά SV και μείνουν να μας κόβουν τους γύρους και να μας κάνουν τους κήπους τίποτα μπαγκλαντεσιανές μογγολόσαυρες

@@@@@

«Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» τότε... και τώρα Τσίπρας... Δεν υπάρχει σωτηρία, νεοέλληνες!

...

Δεν είναι όλοι οι Αλβανοί, Ρουμάνοι, Γύφτοι κλέφτες και δολοφόνοι, απλώς τυχαίνει οι κλέφτες και δολοφόνοι να είναι Αλβανοί, Ρουμάνοι και Γύφτοι

Jerry

Δεν βαρεθήκατε τα κλαψουρίσματα και τα παράπονα για την όλη κατάσταση; Η λύση ειναι απλή, απαιτήσετε λύσεις απο τους πολιτικους και δώστε την ψήφο σας εκεί που έχετε εμπιστοσύνη ότι θα διορθώσουν τα πράγματα. Όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς....... Εδώ διαλύεται η χωρα και πολλοί κόλλησαν στο ποιος άνοιξε τα συνορα η ποιος τους αφήνει ελεύθερους.

Γνώστης

Ποιο στέλεχος του Σύριζα έχει δώσει στο παιδί του το τουρκαλβανικό όνομα Σκεντέρ; Διευκρινίζω ότι ο ίδιος (θεωρητικά) είναι Έλληνας Ορθόδοξος, άθεος βέβαια...

Mike

Ποιος?

VAGANEMOS

Αυτό το πράγμα με Αλβανούς Γεωργιανούς, Ρομά, κ.τ.λ κακοποιούς να σκοτώνουν και να κλέβουν ανεξέλεγκτα όποτε θέλουν στην χώρα μας, μετά φεύγουν σαν κύριοι στη Χώρα τους ή να τους πιάνουμε να τους βάζουμε φυλακή να ξαναβγαίνουν να ξανακάνουν Τα ίδια Ε Αυτή κάποια στιγμή πλακίτσα πρέπει να σταματήσει, !!

93%

Αυτά ψήφισε ο Ελλαδιστανος . Τους ξέρατε όλους καλά, και τους μυριζαιους και τις νουδουλες . Τι περιμένατε ;

.......

Μεμονωμένο περιστατικό Νο 84648247242347892478942772093472

Αλβανός εμπορας και Ελληνας βαπορακι;

Και μετά σου λένε πως οι Αλβανοι δεν μας δινουν δουλειες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stop_bull

Μέλη του συλλόγου και του διεθνούς κέντρου επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Γλυφάδας, θέτοντας σε εφαρμογή το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο της περιοχής

OASTH_2

Κόντρα του ΟΑΣΘ με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη - Παρέθεσε λίστα με αιτήματα για «ρουσφετολογικές» προσλήψεις που όπως υποστηρίζει υπέβαλαν στελέχη της ΝΔ τουλάχιστον προ... δεκαετίας

mandra_again

Σε 66 σελίδες, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση, περιγράφει καρέ-καρέ τι (δεν) έπραξαν οι αρμόδιοι, ώστε να μην φτάσουμε στην τραγωδία με τους 25 νεκρούς - Απίστευτα σκηνικά γραφειοκρατίας ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δασαρχείο Αιγάλεω, για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ