Έτσι στήθηκε το σενάριο θρίλερ από τον κομμωτή στη Ρόδο

Έτσι στήθηκε το σενάριο θρίλερ από τον κομμωτή στη Ρόδο

Ένας 33χρονος Αλβανός κομμωτής μηχανεύτηκε μέχρι και ληστεία με πυροβολισμό για να εξουδετερώσει τους άλλους δύο μετόχους – Ήθελε να μην τους επιστρέψει όσα έφαγε στον τζόγο

rodos_kommwtirio
Όσα αποκαλύφθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας για την δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες επίθεση εναντίον των συνιδιοκτητών ενός κομμωτηρίου στην πόλη της Ρόδου, θα μπορούσε να αποτελέσουν σενάριο για αστυνομικό θρίλερ που θα «έσπαγε» τα ταμεία!

Οι έρευνες έφεραν τα πάνω- κάτω, καθώς προέκυψε ότι ο σχεδιασμός όσων συνέβησαν το τελευταίο τρίμηνο με αποκορύφωμα την ληστεία με πυροβολισμό το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, ήταν εμπνεύσεις του 33χρονου Αλβανού κομμωτή που ήθελε με κάθε τρόπο να εξουδετερώσει τους άλλους δυο μετόχους «φορτώνοντάς» τους την σκηνοθετημένη ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών. Σκοπός του ήταν να τους βγάλει από τη μέση, για να μην τους επιστρέψει όσα έφαγε στον… τζόγο!

Για να υλοποιήσει τα σχέδιά του και να οικειοποιηθεί το κομμωτήριο, επιστράτευσε δυο ομοεθνείς του ηλικίας 28 και 26 χρόνων. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο με ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές προς τον 27χρονο επίσης Αλβανό συνεταίρο του και δολιοφθορά στο αυτοκίνητό του. Όταν αυτά δεν έπιασαν, ο 33χρονος διέταξε τον 28χρονο συνεργό του να τον σκοτώσει και μάλιστα του παρέδωσε ένα πιστόλι με σιγαστήρα.

Εκείνος έστησε στις 15 Ιανουαρίου ενέδρα στον 27χρονο και πυροβόλησε εναντίον του μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του! Η σφαίρα έσπασε το παρμπρίζ και σφηνώθηκε κοντά στο κάθισμα του συνοδηγού χωρίς να τον τραυματίσει και ο επίδοξος εκτελεστής προσπάθησε να πυροβολήσει ξανά, αλλά το όπλο έπαθε εμπλοκή και τράπηκε σε φυγή!

Μετά από αυτά, ο σατανικός 33χρονος σκηνοθέτησε με τη βοήθεια των συνεργών του ληστεία σε βάρος του, με σκοπό να στρέψει τις υποψίες στους συνεταίρους του. Μάλιστα, «φύτεψε» στο σπίτι τους ναρκωτικά και εξαρτήματα όπλου για να τα βρουν οι αστυνομικοί! Όταν όλα ήταν έτοιμα, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα κατήγγειλε ότι δυο άγνωστοι κουκουλοφόροι τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και πυροβόλησαν για εκφοβισμό σε μια ντουλάπα. Στη συνέχεια, παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τιμαλφή, πήραν 300 ευρώ από το ταμείο και το πορτοφόλι του με 1.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Μάλιστα, προσποιήθηκε ότι υπέστη σοκ και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο!

Αυτό που πρόδωσε τον «εγκέφαλο» της απίστευτης πλεκτάνης, ήταν ότι το βράδυ της υποτιθέμενης ληστείας δούλεψε σε ένα σπίτι πελατών του και έφυγε αργά! Κάμερες τον κατέγραψαν να πηγαίνει σε προχωρημένη ώρα στο κομμωτήριο, που ως τότε ήταν κλειστό και θα ήταν απίθανο να γνώριζαν οι ληστές ότι θα περνούσε.

Έπειτα, η βαλλιστική εξέταση στο βλήμα που βρέθηκε στη ντουλάπα έδειξε ότι προερχόταν από το ίδιο όπλο με το οποίο είχε πυροβοληθεί ο 27χρονος.

Μάλιστα, το πιστόλι τύπου «Makarov» των 9 χιλιοστών βρέθηκε κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, όπου κατασχέθηκαν επίσης ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό κλομπ με χειρολαβή, δέκα κινητά, δυο tablet, ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσυκλέτα και 3.000 ευρώ!

Ακόμη, στο σπίτι των δυο συνεταίρων του βρέθηκαν τα 504 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που ο 33χρονος είχε κρύψει μαζί με 47,5 γραμμάρια κοκαΐνης και έναν γεμιστήρα πολεμικού όπλου με 21 φυσίγγια, για να τους ενοχοποιήσει. Μετά από αυτά, οι τρεις δράστες ανακρίθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και ομολόγησαν τα πάντα.

Κλείσιμο
Όπως αποκαλύφθηκε, ο 33χρονος είχε χάσει ένα πολύ μεγάλο ποσό στο καζίνο και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων στους δυο ομοεθνείς συνεταίρους του, γι’ αυτό προτίμησε να τους ξεφορτωθεί σκοτώνοντάς τους ή κλείνοντάς τους στην φυλακή! Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, προμήθεια ναρκωτικών, οπλοχρησία, ψευδορκία και απειλή κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης