Ένιωσα μεγάλο θυμό, λέει στο protothema ο ιδιοκτήτης του σκυλιού που βασάνισαν οι φαντάροι στην Κόνιτσα

skulos_mak_v31

Κάποιοι ζωόφιλοι ισχυρίζονται ότι το σκυλί δεν πρέπει να γυρίσει σε μένα, επειδή είμαι κυνηγός, λέει ο Γιώργος Μίγκος που διατείνεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης του σκυλιού που υπέφερε από το μίσος δύο ασυνείδητων φαντάρων


Ο κ. Γιώργος Μίγκος, ο ιδιοκτήτης του σκυλιού που κακοποιήθηκε βάναυσα από οπλίτες του ελληνικού στρατού στην Κόνιτσα μίλησε στο protothema.gr.

«Βρήκα τη Μούργα μου, πάλι αλλά δεν την έχω στην αγκαλιά μου γιατί μετά από όλα αυτά που πέρασε το σκυλάκι έχει τρομάξει το σκυλί και δεν μπορείς να το πιάσεις εύκολα. Αυτό έχει αγριέψει πολύ γιατί θυμάμαι όταν πήγαινες να το χαϊδέψεις, γύριζε την κοιλιά του προς τα πάνω και το χάιδευες στην κοιλιά. Ακόμα βρίσκεται ελεύθερη αλλά εγώ θα προσπαθήσω να μεταβώ στην περιοχή που βρίσκεται γιατί είναι τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή που μένω. Ο ανιψιός μου είχε τα ζώα του σε εκείνη την περιοχή και η Μούργα τα πρόσεχε και εκεί χάθηκε το σκυλί. Το είχε ο ανιψιός μου το σκυλάκι γιατί εγώ είχα ένα σοβαρό τροχαίο και δεν μπορούσα να συντηρώ το σκυλί. Εγώ πιστεύω για να παραμείνει το σκυλί τόσο χρονικό διάστημα σε εκείνη την περιοχή πρέπει τα παιδιά πρέπει να το τάιζαν εκεί στο φυλάκιο. Τώρα τι μπήκε μέσα τους και το πέταξαν το σκυλί στο γκρεμό δεν μπορώ να καταλάβω» λέει ο κ. Μίγκος.

«Όταν είδα το βίντεο μέσα από τις δημοσιεύσεις που έκαναν οι φαντάροι τότε κατάλαβα ότι πρόκειται για το δικό μου σκυλί. Όταν είδα την κακοποίηση του σκυλιού σίγουρα ένιωσα μεγάλο θυμό και αποτροπιασμό. Κι όταν είδε και η κόρη μου το σκυλί να κακοποιείται έβαλε τα κλάματα και προσπαθούσα να τη συνεφέρω. Τότε επικοινώνησα με τη ζωοφιλική εταιρεία για να το πάρω το σκυλί και πάλι κοντά μου αλλά δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να το πιάσουν το σκυλί» εξηγεί ο κ.
Μίγκος.«Κάποιοι ζωόφιλοι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει το σκυλί να γυρίσει στο αφεντικό του, δηλαδή σε εμένα, γιατί είμαι κυνηγός κι ότι θα του κάνω κακό. Αν πιστεύουν ότι το αγαπούν παραπάνω από εμένα ας το κρατήσουν. Τον Αύγουστο το σκυλάκι θα γίνει τριών χρονών και θα ήθελα πολύ να το έχω και πάλι στην αγκαλιά μου» αναφέρει ο άνθρωπος που διατείνεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης του σκυλιού. Τώρα ζητούν συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη τους οι δύο φαντάροι

Την ειλικρινή τους συγγνώμη για το περιστατικό με τον βασανισμό σκύλου σε στρατόπεδο της Κόνιτσας, εξέφρασαν με δήλωσή τους σε τοπικό ειδησεογραφικό site οι δυο νεαροί που εμπλέκονται στο συμβάν.

Ο Νικόλαος Τζούνας και ο Γεώργιος Χαρίτος, δηλώνουν δημοσία την ειλικρινή τους μεταμέλεια, ενώ σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος σκύλος έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας και πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτό προς τις αρχές τους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας
Γεώργιος Χαρίτος».Ζητούν συγγνώμη οι δυο νεαροί για τον βασανισμό σκύλου σε στρατόπεδο της Κόνιτσας

ΣΧΟΛΙΑ (69)

Προς τον αρμόδιο δήμο

Βλέπω ότι για άλλη μια φορά του θέματος επιλαμβάνονται οι φιλοζωικές. Εσείς βρε ανεύθυνοι του δήμου που θα φροντίζετε δια του νόμου συστηματικά κ οργανωμένα τα ζώα τι έχετε κάνει έως τώρα γι'αυτό το ζωντανό? Κατ αρχήν το σκυλί φαίνεται συνέχεια καθισμένο. Μπορεί να σταθεί όρθιο η έχει σπάσει λεκάνη, πλευρά κλπ από τη πτώση στο γκρεμό.?Ποιος μπορεί να μας πληροφορήσει αν ξέρει κάτι?

Βάσω

Η Φιλοζωική Κόνιτσας έχει ενημερώσει ότι το ζωάκι που εντοπίστηκε ΔΕΝ είναι το σκυλάκι του βίντεο. Η τύχη του κακοποιημένου ζώου αγνοείται μέχρι και σήμερα αλλά αυτό δεν μεταδίδεται ίσως για να πέσουν στα μαλακά

@βασω

Βάσω θα μου έκανε εντύπωση αν το σκυλάκι ζούσε μετά από τέτοια κακοποίηση. Ελπίζω να πέθανε γρήγορα και να μη βασανίστηκε κι εκεί που το είχαν πετάξει τα καθάρματα μέχρι να πεθάνει. Ακόμη περισσότερο ελπίζω να ζεί και να μη κυκλοφορεί στα πέριξ τραυματισμένο η παράλυτο.

Βάσω

Η Φιλοζωική Κόνιτσας έχει ενημερώσει ότι το ζωάκι που εντοπίστηκε ΔΕΝ είναι το σκυλάκι του βίντεο. Η τύχη του κακοποιημένου ζώου αγνοείται μέχρι και σήμερα αλλά αυτό δεν μεταδίδεται ίσως για να πέσουν στα μαλακά

Ίρις

Εμένα μου κανει εντύπωση πως κάποιοι συγκρίνουν περιστατικά και κρίνουν πόση διάσταση θα έπρεπε να πάρει το συγκεκριμένο. Λυπάμαι γιατί η βία δεν έχει περιορισμό. Όταν δε σέβεσαι ένα ζωντανό ανήμπορο πλάσμα είσαι ψυχακιας! Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μικρό παιδι ή μια νεαρή κοπέλα! Τι δε βλεπετε;;

argiris

Δλδ ολοι αυτοί που μαντρωνουν τα σκυλιά η γενικα τα ζωα σε 4 τοιχους τα γυρνουν με λουρια μεσα σε αυτοκινητα τους βαζουν φωτακια για να φαινονται το βραδυ τα βγαζουν βολτα και τα ξανακλεινουν σε κατι παρκα ζωων θεωρουνται ζωοφιλοί?

Ιωάννινης

Η πράξη έγινε. Να τιμωρηθούν. Αν όντως το μετάνιωσαν, να τιμωρηθούν με ελαφρυντικό. Να τιμωρηθούν όμως, για να αποτρέψει άλλους να το κάνουν.

Coroner

Στα τσακιδια κωλοπαιδα

Τελικά

Η σκυλοφιλία είναι μεγάλη αρρώστια και στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Όσοι γράφουν υπέρ των σκυλιών είναι μόνο αυτοί και κανένας άλλος. Ευχόμαστε ο νέος νόμος να τους συνετίσει.

Τιμωροι σκατοψυχων

Ολα εδω πληρωνονται... να το θυμαστε αυτο οταν θα διαβασετε σε λιγο καιρο αρθρο για δυο ξεβρακωτους, μαστιγομενους και πεταμενους σε γκρεμο..

για να καταλάβω

εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος το είχε παρατήσει 6 μήνες, και περιφερόταν αδέσποτο, χωρίς τσιπ, χωρις ο δήμος ή κάποια "φιλοζωική", να έχει αναλάβει την φροντίδα του αλλά κυρίως την ΕΥΘΥΝΗ του, και δεν τρεχει τιποτα. Και θα την πληρώσουν μόνο τα 2 μαλακισμένα ????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katerina-notopoulou-ekso

Παρουσιαστής ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης και παρών ο Ολυμπιονίκης τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με τη νέα γενιά στο τιμόνι, είπε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ

fylakes-trikalon-ena

Κατά τον έλεγχο στα πράγματα που έφερε στη φυλακή ο 16χρονος γιος του έγκλειστου στο επισκεπτήριο της Δευτέρας, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι οι σόλες των παπουτσιών ήταν πρόχειρα κολλημένες

eopi_eopi

Τουλάχιστον 350.000 ασφαλισμένοι περιμένουν να αποζημιωθούν για γυαλιά και οπτικά είδη, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι οικογένειες που αναμένουν τα χρήματα για τις θεραπείες ειδικής αγωγής (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κα) στις οποίες υποβάλλονται τα παιδιά τους