Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω ισχυρών ανέμων

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω ισχυρών ανέμων

Δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο από Ραφήνα, Λαύριο και Πειραιά -  Κανονικά τα δρομολόγια του Σαρωνικού - Απαγόρευση απόπλου από Ηράκλειο και Σούδα - Προβλήματα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά 


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω ισχυρών ανέμων
Προβλήματα με το «καλημέρα» προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στα πελάγη.

Σύμφωνα με το
Λιμενικό δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο από Ραφήνα, Λαύριο και Πειραιά.

Κλείσιμο
Τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τα νησιά του Σαρωνικού ενώ προβλήματα σημειώνονται και στην Κρήτη. Συγκεκριμένα από τα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας υπάρχει απαγόρευση απόπλου των πλοίων.

Εξασθένηση των ανέμων σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Κέρκυρας
   
Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, από τις 9 το πρωί, κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου, μέχρι το μεσημέρι, μετά την παύση της ισχύς του απαγορευτικού απόπλου, για όλα τα πλοία, που εκτελούσαν βραδινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί, δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή της Γαρίτσας, στο Μον Ρεπό και έπεσε πάνω σε σπίτι, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμη Γεωργακόπουλο, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατάφερε να απομακρύνει το δέντρο από την κατοικία, ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές».

Απαγόρευση απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά λόγω των θυελλωδών ανέμων
   
Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Κεφαλονιάς-Κυλλήνης εξέδωσαν τα λιμεναρχεία των δύο νησιών του Ιονίου. Αυτό λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην Ζάκυνθο, δημιουργήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις κλαδιών δέντρων που αποκολλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι το Τραγάκι, το Τσιλιβί και το Κυδώνι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης