Όλυμπος: Εντοπίστηκε και μεταφέρεται σε ασφαλή θέση ο ένας εκ των ορειβατών

Όλυμπος: Εντοπίστηκε και μεταφέρεται σε ασφαλή θέση ο ένας εκ των ορειβατών

Καθόλου ευοίωνα δεν μοιάζουν τα πράγματα για τον δεύτερο ορειβάτη, έναν 55χρονο ο οποίος δεν έχει τις αισθήσεις του και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον προσεγγίσουν οι διασώστες

Όλυμπος: Εντοπίστηκε και μεταφέρεται σε ασφαλή θέση ο ένας εκ των ορειβατών
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 ειδικά οχήματα και 16 ειδικά εκπαιδευμένα μέλη στην περιοχή Καλόγερος στον Όλυμπο, όπου δύο ορειβάτες έδωσαν το στίγμα τους το απόγευμα της Δευτέρας και ζήτησαν τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο, προφανώς διότι έχασαν τον προσανατολισμό τους ή εγκλωβίστηκαν σε κάποιο σημείο κατά την αναρρίχησή τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο ένας εκ των δύο ορειβατών, ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος επικοινώνησε με τις Αρχές, εντοπίστηκε και μεταφέρεται σε ασφαλή τοποθεσία στην θέση Πριόνια. Ο ορειβάτης είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει κάποιο σπάσιμο.

Καθόλου ευοίωνα δεν μοιάζουν τα πράγματα για τον δεύτερο ορειβάτη, έναν 55χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τον σύντροφό του έπεσε και χτύπησε σοβαρά. Οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τον προσεγγίσουν, καθώς η κατάβαση στη χαράδρα όπου βρίσκεται γίνεται με τα πόδια και οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες.

Ο άνδρας δεν έχει τις αισθήσεις του από την ώρα που ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανευρεθεί και να μεταφερθεί όσο το δυνατό ταχύτερα.

Ελικόπτερο τύπου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο διαθέτει ειδικά όργανα νυκτός και κλήθηκε να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης δεν κατάφερε να προσεγγίσει εξαιτίας της κακοκαιρίας και επέστρεψε στη βάση του.
Κλείσιμο

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Χθες, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης