Σητεία: Ανακρίνουν ύποπτο για την εκτέλεση του γιατρού - Βρήκαν τα αποτυπώματά του στο φονικό όπλο

Σητεία: Ανακρίνουν ύποπτο για την εκτέλεση του γιατρού - Βρήκαν τα αποτυπώματά του στο φονικό όπλο

Βουλγαρικής ή αλβανικής καταγωγής ο ύποπτος - Έριξαν χαριστική βολή όταν ο καρδιολόγος βγήκε από το αυτοκίνητό του - Ήταν πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού - «Δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν» λέει ο δήμαρχος Σητείας - Ο 62χρονος ήταν παντρεμένος με νεότερη γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής

Σητεία: Ανακρίνουν ύποπτο για την εκτέλεση του γιατρού - Βρήκαν τα αποτυπώματά του στο φονικό όπλο
Ραγδαίες εξελίξεις ακολουθούντην δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στην περιοχή του Κουτσουρά Ιεράπετρας, καθώς έχει βρεθεί η κυνηγετική καραμπίνα με τον οποία τον «γάζωσε» ο δολοφόνος και ανακρίνεται ένας αλλοδαπός ως βασικός ύποπτος.

Η εθνικότητα του υπόπτου, που προσήχθη από την περιοχή του Περιστερά, είναι βουλγαρική ή αλβανική και τα δακτυλικά του αποτυπώματα φέρονται να υπήρχαν πάνω στο όπλο, το οποίο βρέθηκε μαζί με ένα σακίδιο σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Στα ίχνη του φαίνεται ότι οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιεράπετρας ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη σκηνή της δολοφονίας και τον δράστη να διαφεύγει με ένα άσπρο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν το κίνητρο του εγκλήματος, που έγινε ανήμερα των γενεθλίων του άτυχου γιατρού! Η δολοφονία έγινε στις 9 το πρωί και ο δράστης είχε στήσει ενέδρα κοντά στον οικισμό Πιλαλήματα στον γνωστό καρδιολόγο, προφανώς γνωρίζοντας ότι θα διερχόταν από εκεί φεύγοντας από τη Σητεία όπου κατοικούσε με κατεύθυνση προς τον Μακρύ Γιαλό.

Κλείσιμο
Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης πυροβόλησε  με την καραμπίνα το αυτοκίνητό του και, όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε έξω να δει τι είχε συμβεί, τον εκτέλεσε εν ψυχρώ με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς! Σύμφωνα με όσα κατέθεσε το πλήρωμα ενός απορριμματοφόρου του Δήμου Σητείας που έκανε αποκομιδή απορριμμάτων, ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί και όταν έτρεξαν προς το σημείο από το οποίο προέρχονταν, είδαν τον 62χρονο καρδιολόγο πεσμένο στο έδαφος και αιμόφυρτο. 

Οι αρχές έχουν αποκλείσει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο της ληστείας ενώ εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον καρδιολόγο αφού ήξεραν πως κάθε Σαββατοκύριακο πήγαινε στο Μακρύ Γυαλό για να εξετάσει ασθενείς του και θα περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο γιατρός πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο δέχθηκε τις χαριστικές βολές που τον σκότωσαν.

Πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού είχε παντρευτεί για δεύτερη φορά με μια νεαρή γυναίκα από τη Βουλγαρία η οποία ζούσε μαζί του στη Σητεία. Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο protothema.gr αναφέρουν ότι ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος και αρκετά καλός στη δουλειά του ενώ το μοναδικό που είχαν παρατηρήσει ήταν πως δεν είχε και πολύ καλές σχέσεις με τον αδελφό της γυναίκας του.




Συγκλονισμένος δήλωσε  ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης ο οποίος ήταν συμμαθητής με τον άτυχο γιατρό. 

«Ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας και ένας φιλήσυχος άνθρωπος. Δε μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να του κάνει κακό. Τον πυροβόλησαν μέσα στο αμάξι και όταν προσπάθησε να βγει τον ξαναπυροβόλησαν... Πέθανε στο δρόμο. Εκείνη την ώρα περνούσε το απορριμματοφόρο του δήμου και είδε δύο ανθρώπους να κοιτάζουν το πτώμα, προφανώς ήταν οι κυνηγοί της περιοχής και ο οδηγός του απορριματοφόρου ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Χριστόδουλος ήταν πολύ καλός φίλος και μάλιστα πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού, δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν και η γυναίκα του είχε ιατρικές γνώσεις και τον βοηθούσε στο ιατρείο του», λέει στο protothema.gr  ο κ. Θοδωρής Πατεράκης.  







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης