Υποψήφιος δήμαρχος ο αρχηγός του κυκλώματος εκβιασμών με τον γιο του τραγουδιστή
Ως φερόμενος «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 69χρονος μεσίτης, πεθερός του 46χρονου γιου του γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος αναλάμβανε τη... διαμεσολάβηση
Ρόλο «εισπράκτορα» που εντόπιζε τα θύματα φέρεται να είχε ο 46χρονος γιος πασίγνωστου τραγουδιστή, στο κύκλωμα που απειλούσε μεσίτες, αγοραστές, πολιτικούς μηχανικούς ή πωλητές ακινήτων, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα απειλούσε τα θύματά του με απαγωγές παιδιών, απειλές κατά της ζωής, εμπρησμούς και ανατινάξεις.
Φερόμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 69χρονος μεσίτης, πεθερός του 46χρονου, πρώην εργαζόμενος και συνδικαλιστής της ΔΕΗ, που πήρε σύνταξη το 2004, ενώ το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος σε δήμο της Δυτικής Αττικής.
Ο 69χρονος ο οποίος αναλάμβανε τη διαμεσολάβηση για αγοραπωλησίες ακινήτων, απαιτούσε εκβιαστικά τις μεσιτείες, ανεξαρτήτως αν τα ακίνητα πωλούνταν μετά από πρωτοβουλία των ιδιοκτητών μέσω αγγελιών ή άλλων μεσιτών που είχαν προσλάβει παράλληλα.
, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής μικτών πολεμικών τεχνών, φέρεται να είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» των χρημάτων της εκβιαστικής προμήθειας της αγοραπωλησίας και του «μεσολαβητή» για τον εντοπισμό των θυμάτων.
Ένας ακόμη 49χρονος, πελάτης του γυμναστηρίου, ήταν ο «τηλεφωνητής», που επικοινωνούσε με αγοραστές, πωλητές, εργολάβους και μεσίτες, απειλώντας τις ζωές των ίδιων, μελών των οικογενειών τους και ανατινάξεις περιουσιακών τους στοιχείων, αν δεν έδιναν την «προμήθεια».
Στη συνέχεια ο 49χρονος, επικοινωνούσε με τον μεσίτη και τον γιο του τραγουδιστή, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το κύκλωμα ευθύνεται για την ανατίναξη αυτοκινήτου κατασκευαστή-πωλητή ακινήτου στο Περιστέρι, στις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να τον πιέσουν να καταβάλει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε το κύκλωμα. Σε αυτή την περίπτωση το θύμα της ανατίναξης φέρεται να έδωσε 7.000 ευρώ στους εκβιαστές, ενώ 4.000 κατέβαλε και ο αγοραστής για την πώληση του ίδιου ακινήτου.
Σε μια άλλη υπόθεση το 2010, ο 69χρονος μεσίτης-εκβιαστής είχε κάνει αγωγή σε πολιτικό μηχανικό, διεκδικώντας την μεσιτεία, παρότι δεν ήταν εκείνος που είχε μεσολαβήσει για την πώληση του ακινήτου.
Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα από τον οποίο πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στον Ανακριτή.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας είναι μια τραπεζική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ενώ εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής