Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων

Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων

Τρόμος για τους οδηγούς των οχημάτων και για τους 15 επιβάτες του λεωφορείου - Πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ μέσα από το Πολυτεχνείο - Άνοιξε το ρεύμα καθόδου της Πατησίων - Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ζητούν να αλλάξουν τα δρομολόγια 

Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, προερχόμενη από την πλατεία Εξαρχείων, πυρπόλησε ένα λεωφορείο, ένα τρόλεϊ και αφού έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων μπήκε στο Πολυτεχνείο όταν άρχισαν να αναπτύσσονται διμοιρίες των ΜΑΤ για να σταματήσουν τους βανδαλισμούς.

Τα οχήματα εκτελούσαν κανονικά το δρομολόγιο επί της Πατησίων με τους κουκουλοφόρους να αναγκάζουν τους οδηγούς του λεωφορείου και του τρόλεϊ αλλά και τους 15 επιβάτες του λεωφορείου να κατέβουν. 

Στη συνέχεια μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου οι αναρχικοί άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Κλείσιμο
Στο σημείο όπου έβαλαν φωτιά στο λεωφορείο και στο τρόλεϊ έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής για να κατασβέσει τις πυρκαγιές. 

Από τη μανία των αντιεξουσιαστών δεν ξέφυγε και η γυάλινη είσοδος του ιδιωτικού ΙΕΚ που βρίσκεται απέναντι από το Πολυτεχνείο. Με πέτρες και λοστούς οι κουκουλοφόροι έσπασαν τις τζαμαρίες προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Από τα επεισόδια, που κράτησαν αρκετή ώρα, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά ούτε έγινε και προσαγωγή.

Οργισμένοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, από την πλευρά τους, να αλλάξουν τα δρομολόγια και κάνουν λόγο για μια απαράδεκτη κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κουκουλοφόροι πυρπολούν το ένα μετά το άλλο τα οχήματα βάζοντας σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων, λένε, χαρακτηριστικά. 

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία δεν τα χρησιμοποιούν οι πλούσιοι, αλλά οι πολίτες, τόνισε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι κάποιοι για την πλάκα τους καίνε κάθε βράδυ 100.000 ευρώ.

Βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια 


\

Σημειώνεται ότι, λόγω των επεισοδίων, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων. Αυτή την ώρα και το ρεύμα της ανόδου και της καθόδου -που παρέμεινε για ώρα κλειστό- είναι ανοιχτό. 

Η κατάσταση στην Πατησίων το πρωί 

Από νωρίς το πρωί καθαριστές βγήκαν στην Πατησίων προκειμένου να μαζέψουν από το δρόμο τις πέτρες και τα γυαλιά ενώ από το σημείο απομακρύνθηκαν και τα καμένα οχήματα. 

Τα καμένα οχήματα





Η κατάσταση το πρωί στην Πατησίων 

Ζημιές και στο ΙΕΚ που βρίσκεται απέναντι από το Πολυτεχνείο 


Δείτε βίντεο: Έκαψαν λεωφορείο και τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο - Τρόμος για τους 15 επιβάτες


Εικόνες καταστροφής










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης