Βίντεο: Επεισόδια και εμπρησμοί στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου

Βίντεο: Επεισόδια και εμπρησμοί στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου

Ιρακινοί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων-  Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης - Κινδύνεψαν σπίτια στην περιοχή

Βίντεο: Επεισόδια και εμπρησμοί στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου
Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε, για να αποφευχθούν τα χειρότερα στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, η φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στο χώρο της Σούδας ξεκίνησε υπό μορφή διαμαρτυρίας από Ιρακινό υπήκοο, που συμμετείχε σε ομάδα διαμαρτυρόμενων μεταναστών, σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας και τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική μιάμιση ώρα αργότερα. Με την επέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας (διμοιρία ΜΑΤ), της Πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων που κινδύνεψαν τα σπίτια τους, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Κατά τις προσπαθειες κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης στο πόδι, ενώ τα γυναικόπαιδα που διέμεναν στο χώρο απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια των ομάδων που βρίσκονται στην περιοχή.
Κλείσιμο

Από τη φωτιά καταστράφηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό δύο σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των ΜΚΟ, γραφεία και βοηθητικοί χώροι, ενώ οι υπαίτιοι της πυρκαγιάς αναμένεται να συλληφθούν.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης