Δέκα μολότοφ και ένας αστυνομικός τραυματίας στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Δέκα μολότοφ και ένας αστυνομικός τραυματίας στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Δεν φεύγω από το σπίτι μου, θα ήταν υποχώρηση, λέει ο υπουργός Επικρατείας - Γεροβασίλη: Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί - ΝΔ: Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας, αλλά θερίζουν τις θύελλες που έσπειραν

Δέκα μολότοφ και ένας αστυνομικός τραυματίας στο σπίτι του Φλαμπουράρη
Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Από τις περίπου δέκα μολότοφ κάηκαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια και υπέστη ζημιές η πρόσοψη του σπιτιού, καθώς καταστράφηκε ένα παράθυρο, δεξιά από την εξώθυρα. Στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα που κάηκαν βρίσκονταν δύο αστυνομικοί οι οποίοι φρουρούσαν την οικία του υπουργού Επικρατείας και πρόλαβαν την τελευταία στιγμή να βγουν από το φλεγόμενο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ο ένας από τους δύο αστυνομικούς υπέστη εγκαύματα στο χέρι και στο πόδι και νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η φωτιά σβήστηκε από οχήματα της Πυροσβεστικής που κινήθηκαν άμεσα προς το σημείο.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που εκδηλώθηκε η επίθεση ο υπουργός Επικρατείας ήταν εντός της οικίας του, δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο κύριος Φλαμπουράρης χαρακτήρισε το γεγονός «εγκληματική ενέργεια» και τόνισε πως «
εκεί είναι το σπίτι μου και αν έφευγα αυτό θα σήμαινε υποχώρηση». 

«Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. «Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό...».

«Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας. Και σημειώνει: «Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή,  τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο».

Και η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, τονίζει, ωστόσο, μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου ότι κάποιοι σήμερα θερίζουν τις θύελλες που έσπερναν επί χρόνια. Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη». «Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια» αναφέρει κλείνοντας.  

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους, είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία». «Κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλλά καρτ» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κάθε απόπειρα τρομοκρατίας πέφτει στο κενό σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Κάθε πράξη βίας αποδοκιμάζεται» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών -  λαϊκών αγώνων» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Τέτοιες κινήσεις δεν προάγουν τη Δημοκρατία και δεν είναι αρεστές σε κανέναν»,
λέει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και συμπληρώνει: «Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές, να σπείρουν τον πανικό και να οδηγήσουν στο χάος».





Οι ζημιές στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη:





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης