Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη τον Φεβρουάριο

Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη τον Φεβρουάριο

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 66 - Πέντε νεκροί τις τελευταίες δύο ημέρες

Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη τον Φεβρουάριο
Άλλος ένας άνθρωπος προστέθηκε σήμερα στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο δίμηνο λόγω επιπλοκών απο τη νόσο στους 66.

Μάλιστα, μόνο το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν πέντε θάνατοι, ενώ απογοητευτικός είναι ο απολογισμός και για τον μήνα που διανύουμε σε ό,τι αφορά τη μοιραία επέλαση της γρίπης: οι 40 απο τους 66 θανάτους καταγράφηκαν μέσα στον Φεβρουάριο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) πλέον καταγράφεται μείωση της κυκλοφορίας των ιών της γρίπης, γεγονός που τους επιτρέπει να εκτιμούν ότι σε λίγες εβδομάδες θα μπορούν να σημάνουν και την λήξη της εφετινής περιόδου γρίπης.

Ενόσω το κύμα της επιδημίας υποχωρεί όμως συνεχίζει να αφήνει πισω του ασθενείς, αλλά με μικρότερη ένταση. Ο σημερινός απολογισμός των βαριών περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 27 άνθρωποι. Συνολικά, απο το τέλος Δεκεμβρίου που εμφανίστηκε η γρίπη, έχουν νοσηλευτεί σε Εντατική 134 άνθρωποι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης