Πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών ζητά ο Λοβέρδος

Πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών ζητά ο Λοβέρδος

Ο υπουργός Παιδείας εισηγείται την άμεση άρση της αναλογίας μία πρόσληψη για 10 συνταξιοδοτήσεις για να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών ζητά ο Λοβέρδος
Την άμεση άρση της αναλογίας μία πρόσληψη για 10 συνταξιοδοτήσεις ζητεί ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών.

Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας  στον Σκάι, ζητήθηκε «η άρση του 1 προς 10 για να προχωρήσουμε άμεσα σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σήμερα σε  δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Αυτό που σήμερα προσπαθούμε να διαχειριστούμε είναι τα μεγάλα κενά. Από το 2008 που έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν έγινε ξανά διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Από το 2009 ως τώρα δεν έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών. Με μέσο όρο 6.000 - 6.500 αποχωρήσεις που έχουμε κάθε χρόνο λόγω συνταξιοδότησης, δημιουργείται ένα μεγάλο κενό».
 
Κλείσιμο
Για το θέμα των μετεγγραφών ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Την Πέμπτη, μεθαύριο, αρχίζει η προθεσμία αιτήσεων μετεγγραφής. Αυτές δεν είναι πια απολύτως ελεύθερες όπως ήταν από το νόμο της 4ης Μαΐου, έχουν προϋποθέσεις με στόχο να προστατευτεί αυτός που είναι φτωχός ή που υποφέρει οικονομικά ακόμα και αν νοείται φορολογικά, στη μεσαία τάξη.

Όταν έχεις υποχρέωση να κάνεις μια έντιμη εφαρμογή μιας διάταξης που δίνει δικαίωμα σε 40 χιλιάδες να πάρουν μετεγγραφή, όχι δυνατότητα, το δικαίωμα, είναι διαφορετικό, χωρίς όρια,  γίνονται οι εξετάσεις, γίνονται τα μηχανογραφικά και παρεμβαίνεις μετά και πρέπει να είσαι έντιμος και πρέπει να είσαι και σοβαρός. Λες λοιπόν θα εφαρμόσω, αλλά θα βάλω αυτές τις προϋποθέσεις, που να βοηθούν τους φτωχούς μόνον.

 Για το θέμα της Εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο  κ. Λοβέρδος είπε:

Έρχομαι κι από μία σύσκεψη, δε θέλω να προλάβω θέματα που δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας κι εκεί να με συγχωρήσετε,  δε θέλω να κάνω τον έξυπνο σε άλλους.

Έρχομαι από σύσκεψη των Υπουργών και Υφυπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο και μας έδωσε μια εικόνα για την πορεία μέχρι το Δεκέμβριο. Θα τα πει αυτά αύριο που έχουμε συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 12:00΄ η ώρα και νομίζω έχει και σήμερα μία ομιλία σε ένα αναπτυξιακό φόρουμ, δεν ξέρω που ακριβώς.

Ο Πρωθυπουργός είναι πάρα πολύ λειτουργικός, έχω τρεις μήνες εμπειρία πια μπορώ να το διαπιστώσω. Μην ξεχνάτε ότι είναι ο τέταρτος Πρωθυπουργός υπό τον οποίο είμαι Υπουργός, άρα έχω μια εμπειρία.

Όλα στην περίοδο της κρίσης δυστυχώς για εμένα. Θεωρώ ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης δόθηκε μια παράταση χρόνου σταθερότητας μέχρι τον Φεβρουάριο, το θεωρώ πάρα πολύ καλό αυτό. Την περασμένη εβδομάδα, την ημέρα που ο Πρωθυπουργός είπε για την πρόταση εμπιστοσύνης, είχα σχέδιο νόμου εγώ στη Βουλή εκεί που πέρασε και το πετρέλαιο θέρμανσης. Είχε περίπου είκοσι τροπολογίες, όλες ήταν συμπαθητικές, καλές. Έρχονταν λοιπόν βουλευτές και μου έλεγαν «πάμε για εκλογές;» εγώ έλεγα «όχι και σε καμία περίπτωση». Σημασία όμως δεν είχε τι έλεγε εγώ, είναι τι έλεγε η αίθουσα. Η αίθουσα είχε εικόνα εκλογών».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης