Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σπύρος Καλογήρου
«Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη» είναι η ατάκα που απηύθυνε ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο στη θρυλική «Λόλα», μια ατάκα που θα μείνει στις μνήμες όλων ως αντιπροσωπευτική του ιδιόμορφου και αιώνια «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου. Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με άλλους κινηματογραφικούς χαρακτήρες ο Σπύρος Καλογήρου δεν ήταν ο κακός που μπορούσες να μισήσεις. Γλυκός και τρυφερός, αναγκαζόταν πάντα στους ρόλου
«Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη» είναι η ατάκα που απηύθυνε ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο στη θρυλική «Λόλα», μια ατάκα που θα μείνει στις μνήμες όλων ως αντιπροσωπευτική του ιδιόμορφου και αιώνια «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου. Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με άλλους κινηματογραφικούς χαρακτήρες ο Σπύρος Καλογήρου δεν ήταν ο κακός που μπορούσες να μισήσεις. Γλυκός και τρυφερός, αναγκαζόταν πάντα στους ρόλους του να εναρμονιστεί με τους κανόνες που τον έκαναν «κακό» και να δείξει ότι ποτέ δεν υπάρχει μονοδιάστατη ερμηνεία (όπως και μονοδιάστατη αλήθεια). Ο Σπύρος Καλογήρου ανήκε άλλωστε σε αυτή την πάστα των ηθοποιών οι οποίοι έμαθαν να υπηρετούν με αγάπη και συνέπεια το επάγγελμά τους μακριά από βεντετισμούς και γι’ αυτό να παραμένουν ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό. Η αναγνώρισή του από τον λαϊκό κόσμο ήταν δεδομένη, το ίδιο και από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου με τους οποίους συνεργάστηκε σε πάνω από 60 ταινίες. Μιλάμε πάντα για τη «χρυσή» εποχή του κινηματογράφου, συνώνυμο της οποίας ήταν κι ο ίδιος -που μας χάρισε ξεχωριστές ερμηνείες όπως στον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας», με την οποία ξεκίνησε, αλλά και στις ταινίες «Μανταλένα», «Λόλα», «Τζίμης ο Τίγρης» κ.ά.
Ο Σπύρος Καλογήρου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 3 Νοεμβρίου του 1922. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές ευαισθησίες, ασχολούμενος για χρόνια με τη φωτογραφία. Στο θέατρο ξεκίνησε να δουλεύει ερασιτεχνικά μέχρι που κάποιος σκηνοθέτης τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου και αποφοίτησε.
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955 με τον θίασο του Νίκου Χατζίσκου στον «Ερωτόκριτο» και ακολούθησε ο «Αμλετ». Αρχισε να καταξιώνεται ως ηθοποιός με την ένταξή του στο «Θέατρο Τέχνης» του Καρόλου Κουν, το 1960, με το οποίο έπαιξε σε ιστορικές παραστάσεις (π.χ. «Ορνιθες», «Πέρσες») σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνεργάστηκε με ιστορικά ονόματα και θιάσους τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο.
Σεμνός και στην προσωπική του ζωή, ο αείμνηστος ηθοποιός ποτέ δεν απασχόλησε τα Μέσα με πρωτοσέλιδα. Ιδανικός σύντροφος και πατέρας ενός γιου, ήταν παντρεμένος επί 57 χρόνια με την ηθοποιό Ευαγγελία Σαμιωτάκη, με την οποία πρωταγωνίστησαν σε αρκετές ταινίες. Η γνωστή ηθοποιός παρέμεινε στο πλάι του συζύγου της όλους αυτούς τους μήνες που νοσηλευόταν με εγκεφαλικό στο Τζάνειο, ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Δυστυχώς ο αγαπημένος ηθοποιός δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 87 ετών. Τα χρήματα από τα στεφάνια της κηδείας του που έγινε σήμερα θα δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του.
Ο Σπύρος Καλογήρου ήταν έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα Κυψέλη στις 3 Νοεμβρίου του 1922 και πέθανε στις 27 Ιουνίου του 2009. Το 1952 γνώρισε την κατά 12 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό και μετέπειτα σύζυγό του, Ευαγγελία Σαμιωτάκη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες. Είχε έναν γιο και μία εγγονή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr