Ζίτσα Ιωαννίνων: Υποψήφιος δήμαρχος τάζει δωρεάν γη σε νέους αγρότες

Ζίτσα Ιωαννίνων: Υποψήφιος δήμαρχος τάζει δωρεάν γη σε νέους αγρότες

Όπως ανέφερε ο κ. Βούζας, ο Δήμος Ζίτσας έχει στην κατοχή του περίπου 48 χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής αγροτικής γης, έκταση που θα μπορούσε να παραχωρηθεί για αξιοποίηση ακόμη και δωρεάν σε νέους αγρότες

Ζίτσα Ιωαννίνων: Υποψήφιος δήμαρχος τάζει δωρεάν γη σε νέους αγρότες
Ανοιξε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για το Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων με τον επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Χρυσόστομο Βούζα να... τάζει δωρεάν γη σε νέους αγρότες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βούζας σε ανοιχτή εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, ο Δήμος Ζίτσας έχει στην κατοχή του περίπου 48 χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής (στη μεγάλη πλειοψηφία) αγροτικής γης, έκταση που θα μπορούσε να παραχωρηθεί για αξιοποίηση ακόμη και δωρεάν σε νέους αγρότες ή και υφιστάμενους παραγωγούς και μικροκαλλιεργητές.

Σύμφωνα με το «Βήμα», ο κ. Βούζας μίλησε για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά του Δήμου σε τομείς της αποκαλούμενης «κοινωνικής οικονομίας» στηρίζοντας είτε συμμετοχικά είτε επιστημονικά σε καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα και ομάδες παραγωγών.

Κλείσιμο
«Οι παραγωγοί του Δήμου της Ζίτσας και οι νέοι άνθρωποι έχουν τη θέληση και την επιμονή, την τόλμη και τη γνώση να δημιουργήσουν νέα ποιοτικά προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες στηρίζοντας και την τοπική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα και οι πολίτες, να νοιώσουν δικό τους, να προστατεύσουν και να το προτιμήσουν το τοπικό προϊόν το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις ενώ δεν υποστηρίζεται όσο θα έπρεπε από τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες της περιοχής, διακρίνεται και αποσπά βραβεία ποιότητας σε μεγάλες διεθνείς και παγκόσμιες εκθέσεις» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» υπενθυμίζοντας, ότι η Ζίτσα με τις 1300 δυναμικές παροχής υπηρεσιών, αγροτικές, μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις είναι σε θέση να πρωτοπορήσει σε πανηπειρωτικό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά σε ρυθμούς ανάπτυξης, αρκεί ο Δήμος να εξελιχθεί σε στρατηγείο σχεδίασης και υλοποίησης πρωτοπόρων και καινοτόμων δραστηριοτήτων.

Μάλιστα εξήγγειλε τη δημιουργία επί υφισταμένων υποδομών, ξενώνων υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών των οποίων οι γονείς προέρχονται από τα χωριά της περιοχής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης