Προφυλακιστέος και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Λ. Λαυρεντιάδης

Προφυλακιστέος και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Λ. Λαυρεντιάδης

O επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει - Kατηγορείται ότι έδωσε, εντολή για την απόπειρα σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη

Προφυλακιστέος και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Λ. Λαυρεντιάδης
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 10η ειδική ανακρίτρια για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος βρίσκεται ωστόσο στις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και δέκα μήνες για την υπόθεση της Proton Bank.

Ειδικότερα, με την απολογία στην ανακρίτρια, την οποία έδωσε μέσα από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται λόγω προβλημάτων υγείας, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ωστόσο, που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αυτή, ο Λ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε, τον Ιούνιο του 2012, εντολή για την απόπειρα σε βάρος του επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία για την υπόθεση φαίνεται να παραπέμπουν σε «συμβόλαιο θανάτου», με στόχο την εξόντωση του 43χρονου επιχειρηματία στα χέρια του οποίου εξερράγη στις 15 Ιουνίου 2012 η χειροβομβίδα, περιτυλιγμένη σε συσκευασία δώρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη, είναι άλλα έξι πρόσωπα -πέντε άντρες, μεταξύ των οποίων και ένας 44χρονος πυροσβέστης, και μία 27χρονη γυναίκα.
Κλείσιμο

Ο Λ. Λαυρεντιάδης φέρεται να αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης