Εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το κτίριο του ραδιομέγαρου - Πλήθος κόσμου συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης διεκόπη το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Την ίδια στιγμή χιλιάδες πολίτες βρίσκονται από το απόγευμα έξω από το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αίσθηση προκάλεσε όταν στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου τραγούδησαν με νόημα «πότε θα κάνει ξαστεριά», στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση.
Στο προαύλιο του ραδιομεγάρου βρίσκονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΕΠΑΜ, του κινήματος «Δεν Πληρώνω», δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στους δήμους, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ.α.
Από τη μικροφωνική εγκατάσταση που έχει στηθεί στο προαύλιο ακούγονται συνθήματα και τραγούδια καθώς πλήθος καλλιτεχνών – ανάμεσά τους οι Γιάννης Κότσιρας και Ελευθερία Αρβανιτάκη – συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες εισαγγελέας μετέβη στο παλιό κτίριο της ΕΡΤ στην λεωφόρο Κατεχάκη και προχώρησε στο σφράγισμα του κτιρίου.
Το πρώτο «θύμα» λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τρίτης ήταν το αναλογικό σήμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διεκόπη η λειτουργία των πομπών στην Πάρνηθα, για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.
Μετά τις 23:10 το σήμα είχε πλέον χαθεί από τους περισσότερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες ανά την επικράτεια και το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορούσαν να βλέπουν μόνο οι χρήστες του διαδικτύου και οι συνδρομητές της NOVA και του OTE TV.
Ακολούθησε η διακοπή αναμετάδοσης του προγράμματος και μέσω του www.ert.gr, η οποία ωστόσο έχει επανέλθει.
Την ίδια ώρα λίγη ώρα μετά τις 03:00 ο επικεφαλής των ΜΑΤ στη Μουρούζη ζήτησε από τους εργαζομένους στην ΕΡΤ να εκκενώσουν το κτίριο, αλλιώς θα γίνει εισβολή. Μέχρι αυτή την ώρα παραμένει στο κτίριο μόνο ο φρουρός, ο οποίος δηλώνει πως δε θα φύγει εάν δεν λήξει η βάρδιά του.
Λίγο αργότερα και ο πρόεδρος της ΕΡΤ έδωσε εντολή να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο της γιατί θεωρείται κατάληψη, ενώ, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο έκτακτο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, εάν δεν υπακούσουν όσοι μείνουν μέσα θα πάνε στο αυτόφωρο.
Η σειρά Sand Stone της Technogym, brand του Ομίλου Φάις, επανασυστήνει τον εξοπλισμό άσκησης μέσα από φυσικά υλικά και σχεδιασμό που ενσωματώνεται σε κάθε σύγχρονο περιβάλλον
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.