«Να φύγουν τώρα οι οίκοι ανοχής από το κέντρο!»

«Να φύγουν τώρα οι οίκοι ανοχής από το κέντρο!»

Καταγγελίες για ανεφάρμοστους νόμους και αφόρητη κατάσταση για τα μικρά παιδιά, που δεν μπορούν ούτε να παίξουν στους δρόμους...

«Να φύγουν τώρα οι οίκοι ανοχής από το κέντρο!»
Οριστικό τέλος στη διαρκή, παράνομη λειτουργία των οίκων ανοχής στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ζήτησαν σήμερα, με αίτημα που κατέθεσαν σε αρμόδιους φορείς, κάτοικοι, επαγγελματίες, σύλλογοι και κινήσεις πολιτών. Το αίτημα αφορά «στην άμεση και οριστική απομάκρυνσή τους από το ιστορικό κέντρο, θέτοντας σε εφαρμογή το νόμο 2734/1999, που ρυθμίζει τη χωροθέτηση και λειτουργία των οίκων ανοχής και προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση της στέγασής τους σε διατηρητέα και παραδοσιακά κτίρια, και την απόστασή τους κατά 200 μέτρα τουλάχιστον σε ακτίνα από σχολεία, πλατείες, εκκλησίες».

Σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και του δημάρχου Αθηναίων κ Γιώργου Καμίνη, κάτοικοι του κέντρου ζητούν τον τερματισμό της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού. Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών καταγγέλλουν την υπερσυγκέντρωση οικων ανοχής, γεγονός που καθιστά τις περιοχές αυτές επικίνδυνες και όπως δηλώνουν «μη ελκυστικές».

Κλείσιμο
«Ζητάμε την άμεση, μόνιμη απομάκρυνση όλων των παράνομα λειτουργούντων οίκων ανοχής και studio από το Μεταξουργείο, τον Κεραμεικό και το ευρύτερο ιστορικό κέντρο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί καμία άλλη υγιής χρήση, όσο οι οίκοι ανοχής "ευδοκιμούν" στη γειτονιά μας και την υποβαθμίζουν εξαιτίας της μη εφαρμογής του νόμου» λένε σε σχετική επιστολή τους, που κατατέθηκε σήμερα προς: τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συντονιστή των δράσεων για το Κέντρο της Αθήνας, κο Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Υπουργό Εσωτερικών, κο Τάσο Γιαννίτση, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κο Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Ανδρέα Λοβέρδο, τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Αθηναίων κο Γιώργο Καμίνη. Η πρωτοβουλία υπογράφεται από ενεργούς πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής, τους συλλόγους και κινήσεις πολιτών: «Δημόσιο Σήμα», «ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά» και «ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.» («Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας»)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου «Δημόσιο Σήμα», κ. Νίκο Μπουζάνη, «η κατάσταση στις περιοχές που λειτουργούν οι οίκοι ανοχής είναι πραγματικά αφόρητη. Όχι μόνο δεν μπορεί να παίζει παιδάκι στους δρόμους, δεν μπορεί να περάσει και από τα στενά. Οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουμε εδώ και 12 χρόνια, φωνάζουμε και δεν μας ακούει κανείς. Οι νόμοι δεν τηρήθηκαν ποτέ και όλοι οι οίκοι ανοχής λειτουργούν χωρίς άδειες. Δεν κάνουμε λόγο για παραδοσιακά πορνεία με άδεια λειτουργίας, αλλά αναφερόμαστε σε κτίρια που έχουν την επιγραφή studio και έχουν μετατραπεί σε παράνομους οίκους ανοχής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης