Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «το επεισόδιο έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο των Ανακτόρων και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτού στο οποίο στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας που είναι όμορη με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας».
Το βίντεο που προκάλεσε τη μήνυση
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Βουσολίνος, δήλωσε ότι «δεν γνωρίζουμε αν ήταν μια παραγωγή προς εκμετάλλευση ή παρέα τουριστών γιατί μάλλον ξένοι είναι».
Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι «ο δήμος δεν έχει νυχτοφύλακες» εκφράζοντας την ενόχλησή του που «δεν βρέθηκε ένας να πει ενοχλούμαι» καθώς «αυτό για να στηθεί χρειάστηκε ανά δίωρο και η εκδήλωση κράτησε 1 ώρα, μαζεύτηκε κόσμος γιατί είναι κοντά στο Ληστών».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι «ο χώρος ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού που έχει νυχτοφύλακα που επιστατεί μέσα και όχι έξω από το κτήριο».
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race