Εισαγωγή σε Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Η διάρκεια των εξετάσεων και η κλίμακα της βαθμολογίας - Αναλυτικός οδηγός

Εισαγωγή σε Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Η διάρκεια των εξετάσεων και η κλίμακα της βαθμολογίας - Αναλυτικός οδηγός

Το Σάββατο 3 Μαϊου οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Εισαγωγή σε Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Η διάρκεια των εξετάσεων και η κλίμακα της βαθμολογίας - Αναλυτικός οδηγός
Το Σάββατο 3 Μαΐου πρόκειται να διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα και τα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία ενώ την Κυριακή, 4 Μαΐου θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία θα διεξαχθούν αύριο, Σάββατο 3 Μαΐου. Την επομένη, Κυριακή 4 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, είχαν υποβληθεί 9.056 αιτήσεις για τις 1.775 διαθέσιμες θέσεις στα Πρότυπα Σχολεία. Για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, υποβλήθηκαν 3.274 αιτήσεις για 1.166 θέσεις ενώ 328 ήταν οι αιτήσεις για 380 θέσεις στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν σε περίπου 10 με 12 ημέρες.

Ώρα προσέλευσης

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα έως τις 09:00 πμ (η έναρξη των εξετάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 πμ), ενώ η αποχώρησή τους επιτρέπεται 1 ώρα μετά την έναρξη της εξέτασης.

Η διάρκεια των εξετάσεων

Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι:

-150 λεπτά για τα Πρότυπα Γυμνάσια και τα Δημόσια Ωνάσεια Γυμνάσια και
-225 λεπτά για τα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια,
-180 λεπτά για τα Πρότυπα Λύκεια και τα Δημόσια Ωνάσεια Λύκεια
Κλείσιμο
-240 λεπτά για τα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Λύκεια.

Υποψήφιοι με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Για υποψήφιους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ο χρόνος εξέτασής τους είναι επαυξημένος κατά 45 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποχωρούν μία ώρα μετά την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας.

Η κλίμακα της βαθμολογίας

Το άριστα είναι το 100 για τα Πρότυπα και τα Ωνάσεια Σχολεία και το 150 για τα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία. Δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης.

Η διεξαγωγή των εξετάσεων

Η διεξαγωγή της διαδικασίας των εξετάσεων γίνεται στις εγκαταστάσεις των Πρότυπων Γυμνασίων ή και όμορων σχολείων, τα οποία έχουν οριστεί ως εξεταστικά κέντρα και είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων με ευθύνη της Κεντρικής Επιτροπής Οργάνωσης Διαδικασιών Εξετάσεων και Κλήρωσης (Κ.Ε.Ο.Δ.Ε.Κ.) του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις εξετάσεις με την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή βεβαίωση ταυτοπροσωπίας στην περίπτωση μη έκδοσης ταυτότητας και την εκτυπωμένη βεβαίωση υποβολής της αίτησής τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, σκούρο μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας και γεωμετρικά όργανα. Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού, γόμας, ούτε αριθμομηχανής. Απαγορεύονται, επίσης, τα κινητά τηλέφωνα και τα ρολόγια τύπου smart watch – εάν υπάρχουν, παραδίδονται στους επιτηρητές κατά την είσοδο στην αίθουσα απενεργοποιημένα πλήρως.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έφτασαν μέσω... Λιθουανίας στον 59χρονο «κατάσκοπο-ελαιοχρωματιστή» της Αλεξανδρούπολης

Αντίστροφη μέτρηση για τη μάχη στο Βατικανό: Τι τρώνε οι Καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο - Οι κανόνες που εφαρμόζονται εδώ και 750 χρόνια

Κώστας Συνολάκης στο protothema: Μετά από έναν μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, το ρολόι μετρά αντίστροφα για την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης