Συγκλονιστική υπήρξε η αποκάλυψη του Δημάρχου Μεγανησίου κου Ζαβιτσάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο...
Συγκλονιστική υπήρξε η αποκάλυψη του Δημάρχου Μεγανησίου κου Ζαβιτσάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρχαιολογικές έρευνες ανέσυραν τάφο Μηκυναϊκής Εποχής και μάλιστα ασύλητο (που δεν έχει δηλαδή παραβιαστεί και άρα περιέχει ταφικά ευρήματα).
Ο Δήμαρχος υπήρξε πολύ φειδωλός στις δηλώσεις του και δεν εξέθεσε κανένα περαιτέρω στοιχείο, αφού το θέμα χειρίζεται με την απαραίτητη μυστικοπάθεια η Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου. Δήλωσε πάντως ότι αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού στις επόμενες εβδομάδες.
Κλείσιμο
Μια τέτοια ανακάλυψη, κατανοεί ο καθένας, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο Μεγανήσι, και ειδικά μια τέτοια περίοδο, αφού εκτός από το τεράστιο Πολιτιστικό και Ιστορικό πια όφελος (επιβεβαίωση του Ομήρου για το βασίλειο της νήσου Τάφου), το Μεγανήσι εισέρχεται πλέον και στους Αρχαιολογικούς χάρτες, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»