Βαγγέλης Τσάπας: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την εξαφάνιση του «Έλληνα Crypto»

Βαγγέλης Τσάπας: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την εξαφάνιση του «Έλληνα Crypto»

Η Αστυνομία ερευνά την εξαφάνιση, από την περασμένη Τρίτη, του πρώην προέδρου της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού και δημιουργού του πρώτου ελληνικού κρυπτονομίσματος - Ισχυρίζεται ότι εκβιάζεται από αδίστακτους τοκογλύφους που τον οδηγούν στην αυτοχειρία

tsapas
Η Αστυνομία ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Βαγγέλη Τσάπα, πρώην προέδρου της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού και δημιουργού του πρώτου ελληνικού κρυπτονομίσματος.

Σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ο Τσάπας, ισχυρίζεται ότι εκβιάζεται από αδίστακτους τοκογλύφους και... «ανθρώπους του Νόμου», όπως τονίζει αινιγματικά, ενώ κάνει λόγο ακόμη και για αυτοκτονία.

Το όνομα του Βαγγέλη Τσάπα, πρώην ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ιωνικός και ιδρυτή - διαχειριστή του «ελληνικού bitcoin» απασχόλησε αρνητικά τη δημοσιότητα μετά την πρώτη «εξαφάνιση»του, κάπου στα μέσα του Νοεμβρίου του 2021 και αφού τον αναζητούσαν όσοι είχαν επενδύσει στο κρυπτονόμισμά του. Η αξία του νομίσματος είχε μηδενιστεί και οι επενδυτές ένιωθαν πως είχαν εξαπατηθεί, γι'αυτό και απαιτούσαν από τον Τσάπα να τους επιστρέψει άμεσα τα χρήματά τους.

Παράλληλα, ο «Έλληνας Crypto» φέρεται να χρωστούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και στον πρωθυπουργό του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, αφού εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Τσάπα συμμετείχε στη διαχείριση της τεράστιας θαλαμηγού του εμίρη. Ο Νικαιώτης επιχειρηματίας φέρεται να πήρε χρήματα από εταιρεία του Καταριανού κροίσου για το mega yacht που βρισκόταν στη μαρίνα της Ζέας. Ο Βαγγέλης Τσάπας όμως, άφησε απλήρωτο το πλήρωμα και οι ναυτικοί τον αναζητούσαν για εξηγήσεις. Η μισθοδοσία του πληρώματος του σκάφους έφτανε τα 200.000 ευρώ τον μήνα.

Κλείσιμο
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατόπιν εσωτερικού λογιστικού ελέγχου στο ταμείο της ΚΑΕ Ιωνικός, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο έλλειμμα 215.800 ευρώ. Πρώην στενή συνεργάτιδα του Βαγγέλη Τσάπα, η οποία για ένα διάστημα διετέλεσε και πρόεδρος του Ιωνικού, υποστήριξε μέσω εξώδικης διαμαρτυρίας, ότι «κατόπιν δικής του εντολής» προχώρησε σε ανάληψη των χρημάτων από την τράπεζα και του τα παρέδωσε.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα, ο Βαγγέλης Τσάπας αποτραβήχτηκε από το προσκήνιο. Είχε ήδη αποχωρήσει από τη διαχείριση του ελληνικού κρυπτονομίσματος HNC Coin, όπως και από τη διοίκηση του Ιωνικού. Σε μια τελευταία επικοινωνία που είχαμε μαζί του πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Βαγγέλης Τσάπας είπε χαρακτηριστικά ότι οι «δυσκολίες» και τα «μπερδέματα» ανήκουν στο παρελθόν.

Όμως, την περασμένη Τρίτη 9 Ιανουαρίου και ώρα 10:30, ο Βαγγέλης Τσάπας επανήλθε. Έστειλε στον υπογράφοντα μέσω της εφαρμογής WhatsApp επτά βίντεο. Ο επιχειρηματίας βιντεοσκοπεί τον εαυτό του καθώς οδηγεί και αναφέρεται σε μια σειρά από θέματα που τον έφεραν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, από τον Ιωνικό και το κρυπτονόμισμα, μέχρι το ζήτημα που ανέκυψε με την διαχείριση του σκάφους του πρωθυπουργού του Κατάρ.

Στο τελευταίο του βίντεο ο Βαγγέλης Τσάπας υπονοεί ότι είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του, κάτι που είχε επιχειρήσει να κάνει και στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, «χωρίς επιτυχία» όπως χαρακτηριστικά λέει.

«Η σημερινή ημέρα είναι μια παράταση από τις 5 Σεπτεμβρίου 2022 που έκανα την πρώτη προσπάθεια να τελειώσω τη ζωή μου, αλλά δυστυχώς τότε απέτυχε. Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να πω ''δυστυχώς'', διότι από την τεράστια πίεση που δέχθηκα αυτούς τους 15 υπόλοιπους μήνες, είχα πάρα πολλή ζωή με την οικογένεια μου. Μπόρεσα και αποκατέστησα το όνομα μου με το σκάφος του Κατάρ και ήμασταν πολύ κοντά με τα παιδιά μου. Είδα τα παιδιά να μεγαλώνουν, ήμασταν πιο κοντά, οπότε είχε ένα καλό που απέτυχε αυτή η απόπειρα. Η πίεση όμως από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2022 και μετά έως σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη».

Συνεχίζοντας, ο Βαγγέλης Τσάπας, αναφέρει ότι έπεσε θύμα αδίστακτων τοκογλύφων και εκβιαστών με τους οποίους είχε, κατά τα λεγόμενα του, φιλικές σχέσεις: «Από τον Φεβρουάριο του 2023 και μετά που πήρα κάποια χρήματα από το Κατάρ, μπόρεσα και πλήρωσα τοκογλύφους και εκβιαστές και κάπως έτσι κατάφερα να κερδίσω θεωρητικά τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο. Είχαμε πει να φτάσουμε μέχρι 15 Φεβρουαρίου, αλλά δεν γίνεται αυτό, διότι είχαμε τεράστιο πρόβλημα από τους ίδιους τους ανθρώπους που θεωρητικά ήταν φίλοι μου. Εκείνοι προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα ζητώντας χρήματα που δεν τους ανήκαν με διάφορους τρόπους. Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο τέλος, το τράβηξα όσο μπόρεσα με διάφορες δικαιολογίες και διάφορα τεχνάσματα για να βρίσκω τον τρόπο να πηγαίνω την κατάσταση παρακάτω και παρακάτω. Πλέον αυτό δεν γίνεται».

Αμέσως μετά ο Βαγγέλης Τσάπας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έφτιαξε τα 7 συνολικά εξομολογητικά βίντεο, επισημαίνοντας ότι ο βασικός σκοπός του ήταν η προστασία της οικογένειάς του.

«Τα βίντεο που έκανα, δεν έγιναν για να τιμωρηθεί κάποιος που με έφτασαν έως εδώ, διότι αυτοί που με έφτασαν έως εδώ ξέρουν πολύ καλά και ότι έχουν πάρα πολλά λεφτά τα οποία δεν τους ανήκαν. Δεν υπάρχει άλλωστε κάτι να πάρουν. Όλα ήταν ένα παραμύθι. Δεν υπάρχουν λεφτά έξω, να τα φέρω, το επινόησα για να τους ηρεμήσω -και να ηρεμήσω κι εγώ, σε αυτό το τελευταίο διάστημα της ζωής μου. Ο μόνος λόγος για τον οποίον έφτιαξα αυτά τα βίντεο, είναι για να προστατεύσει η Πολιτεία και η Αστυνομία την οικογένεια μου από πιθανούς εκβιασμούς που μπορεί να δεχθούν. Κάνω έκκληση προς τις Αρχές να προστατευτεί η οικογένεια μου από συγκεκριμένους ανθρώπους που νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου, αλλά τελικά το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να παίρνουν τα περιουσιακά μου στοιχεία. Δεν έχω αποφασίσει αν θα κάνω άλλο βίντεο στο οποίο θα τους κατονομάζω».

Στο τελευταίο από τα 7 βίντεο ο Βαγγέλης Τσάπας ισχυρίζεται ότι ανάμεσα σε εκείνους που τον εκβιάζουν είναι και «άνθρωποι του Νόμου», χωρίς όμως να διευκρινίζει περισσότερα για την ταυτότητα τους. Αναφέρεται στην παρουσία ενός τοκογλύφου και στο ζήτημα που είχε ανακύψει με τη διαχείριση της θαλαμηγού του πρωθυπουργού του Κατάρ.

«Στην υπόθεση εμπλέκονται άνθρωποι του Νόμου, θεωρητικά, καθώς κι ένας τοκογλύφος. Αλλά δεν έχω κατασταλάξει τι πρέπει να κάνω με αυτούς. Το μόνο σίγουρο ότι αυτοί είναι που με έφεραν σε αυτή τη θέση, αυτοί που ζητούσαν παράλογα ποσά που δεν τους ανήκαν και με εκβίαζαν να τους δώσω ακόμα περισσότερα. Όσον αφορά το θέμα του σκάφους του Εμίρη του Κατάρ, έχω κάνει πλήρη απολογία, γραπτή, στους δικηγόρους των Καταριανών και δηλώνω και από δω ότι όσα έχω πει γραπτώς είναι όλη η αλήθεια. Και επειδή δεν έχω προλάβει να το υπογράψω, ό,τι έχω δώσει με τον γραφικό μου χαρακτήρα είναι όλη η αλήθεια, η οποία επιβεβαιώνεται μέσα και από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, εμβάσματα κι άλλα στοιχεία. Τρεις είναι οι άνθρωποι που με οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση τα τελευταία χρόνια κι ο ένας είναι ο πρώην συνέταιρος μου στη δουλειά του σκάφους. Έχω δώσει 72 σελίδες με όλα όσα έχουν γίνει με το σκάφος του Κατάρ στους δικηγόρους του Εμίρη. Αυτό που ζω τους τελευταίους 27 μήνες είναι ανείπωτο. Από τη μια να έχω έναν τοκογλύφο να διπλασιάζει συνεχώς τα χρωστούμενα. Μου είχε βάλει τόκο 10% το μήνα από την ημέρα που ξεκίνησα την προσπάθεια με το νόμισμα και χρειαζόμουν λεφτά. Στις 15 Φεβρουαρίου του 2023 κι ενώ έδωσα πολλά λεφτά που πήρα από το σκάφος για να τους ηρεμήσω και υπέγραψα κάποια άλλα χαρτιά για τα χρωστούμενα του 2024 κι ενώ όφειλα υποτίθεται γύρω στα 150.000 ευρώ, το χρέος έφτασε στα 600.00 ευρώ!».

Σημειώνεται ότι μετά την αποστολή των 7 βίντεο από τον Βαγγέλη Τσάπα και την πρόθεση που εκφράζει ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του, το protothema.gr, ως όφειλε, ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου εντοπίστηκε σε περιοχή της Σαρωνίδας, όχι όμως και ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Ο Βαγγέλης Τσάπας εξακολουθεί να αγνοείται από το πρωινό της περασμένης Τρίτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ομόφυλα ζευγάρια: Το κυβερνητικό «μασάζ» για το νομοσχέδιο με επιχειρήματα και η νέα τροχιοδεικτική βολή Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Σε βέρτιγκο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Η εξέγερση του στενού κύκλου Κασσελάκη και η τριπλή κωλοτούμπα

Θεσσαλονίκη: Ο σύντροφος της 41χρονης «έστησε» διάρρηξη μετά τη δολοφονία και έλεγε στους αστυνομικούς ότι βρήκε το μπλουζάκι της - Η κατάθεσή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης