Φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού: Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού: Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Δεν απειλούνται σπίτια - Είναι σε δύσβατο σημείο, λέει ο δήμαρχος της περιοχής

fotia-makk
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/7) σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από σπίτια, ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν εξαπλωθεί. Μάλιστα, λίγο πριν τις 17.30, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς έχει βελτιωθεί αρκετά, ωστόσο παραμένουν ισχυρές και ενισχυμένες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς η πυρκαγιά μαίνεται σε δυσπρόσιτο και δύσβατο σημείο.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσής της με την Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στην οδό Αγίας Κυριακής από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Δείτε φωτογραφίες:


fotia-markopoulo4

fotia-markopoulo1
fotia-markopoulo2


Αυτή την ώρα, επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό καθώς και 5 αεροσκάφη. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται και απ' ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».

Φωτογραφίες: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Ειδήσεις σήμερα:

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στη δημοσιότητα η διαθήκη - 100 εκατ. παίρνει η σύντροφός του, τι άφησε στα 5 παιδιά του

Προφυλακιστέος και ο σύντροφος της «Μαρίνας» για το κύκλωμα trafficking με γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Συγκινητικές σκηνές στην Ίο - Τιμητική φρουρά από συμμαθητές των 18χρονων που οι σοροί τους έφευγαν από το λιμάνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης