Εξιχνιάστηκε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Σερβίων και της Ασφάλειας Εορδαίας, η κλοπή που έγινε την περασμένη Πέμπτη σε περιοχή της Κοζάνης με θύμα μια ανυποψίαστη ηλικιωμένη και δράστη έναν 37χρονο, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ.
Ο «μαϊμού» υπάλληλος επιχείρησης έπεισε την 81χρονη γυναίκα να τον βάλει στο σπίτι της με το πρόσχημα ότι υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος στον πίνακα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και της ζήτησε να βάλει ό,τι πολύτιμο είχε σε απόμερο σημείο, τάχα για να μην καούν σε περίπτωση που θα ξεσπούσε πυρκαγιά.
Η ανυποψίαστη γριούλα συγκέντρωσε στον χώρο που της υπέδειξε 7.300 ευρώ, δυο βιβλιάρια καταθέσεων και μια χρυσή αλυσίδα λαιμού, τα οποία ο δράστης κατάφερε να αρπάξει και να εξαφανιστεί. Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, καθώς δεν έχει εντοπιστεί και οι αναζητήσεις συνεχίζονται.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.