Μία θλιβερή εικόνα αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας (16/3) όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Βούλας, καθώς η θάλασσα ξέβρασε μία χελώνακαρέτα καρέτα και έναν κορμοράνο.
Όπως αναφέρει το irafina.gr, τα δύο ζώα βρέθηκαν νεκρά σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο στην αμμουδιά εκεί που σκάει το κύμα της θάλασσας.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκαν οι αρχές και ο σύλλογος για την προστασία της χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» και θα διεξάγουν έρευνα για τα αίτια των θανάτων.
Σε περίπτωση εντοπισμού νεκρού ή τραυματισμένου ζώου οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με το Λιμενικό Σώμα ή με οργανώσεις προστασίας ζώων προκειμένου να τηρηθεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο υγειονομικής ταφής ή περίθαλψης.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι