Εξακόσια είκοσι ένα κιλά (621 kg) ψάρια μικρού μεγέθους, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους, κατασχέθηκαν χθες στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αλιευτικούς ελέγχους.
Τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής της περιοχής που διενέργησαν τον έλεγχο, βρήκαν εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου και κατέσχεσαν ενενήντα έξι (96) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους 621 κιλών με ψάρια όπως σαφρίδια κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 15 εκατοστών, κουτσομούρες κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 11 εκατοστών, μπακαλιάρους μικρού μεγέθους διαστάσεων από 14 έως 16 εκατοστών, καθώς και κολιούς κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 18 εκατοστών.
Βεβαιώθηκαν συνολικά τέσσερις αλιευτικές παραβάσεις κατά εταιρειών και ιδιώτη, οι οποίοι διακίνησαν ή είχαν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα αλιεύματα, με σκοπό την εμπορία-πώληση τους.
Τα ψάρια που κατασχέθηκαν δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, δηλαδή τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων, ενώ φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο, προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
Μέσω της Snappi και της ψηφιακής της κάρτας, οι χρήστες μπορούν να λάβουν το μέγιστο ποσό του Fuel Pass 2026 με μια εύκολη και γρήγορη online διαδικασία.
Το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη δημιουργικότητα της LEGO® με τη συγκίνηση της Formula 1, στο The Mall Athens, μέχρι τις 11 Απριλίου.