Γυναίκα αρχηγός στην αθηναϊκή σπείρα με τις 16 κλοπές στη Λάρισα

Γυναίκα αρχηγός στην αθηναϊκή σπείρα με τις 16 κλοπές στη Λάρισα

Αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της σπείρας

cuffs_woman
Αρχηγικό ρόλο είχε η γυναίκα που συνελήφθη πρώτη από την σπείρα των διαρρηκτών από την Αθήνα, οι οποίοι πήγαιναν με τρία νοικιασμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Θεσσαλίας για να κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια. Ως τώρα, έχει διαπιστωθεί ότι η εγκληματική ομάδα διέπραξε συνολικά 16 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και του Δήμου Τυρνάβου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας εντόπισαν αρχικά την γυναίκα το βράδυ του Σαββάτου και της πέρασαν χειροπέδες, ενώ στη συνέχεια εντόπισαν τους τρεις συνεργούς της, δύο από τους οποίους τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν αλλά έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Ο τρίτος ακινητοποιήθηκε παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε σπρώχοντας βίαια έναν αστυνομικό.

Στην κατοχή τους και σε δύο νοικιασμένα οχήματα τα οποία κατασχέθηκαν, βρέθηκαν ένα κατσαβίδι, δυο ζευγάρια γάντια, έξι κινητά, δυο καπέλα, μια χειρουργική μάσκα, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα επίχρυσο ματάκι, δυο ασημένια δαχτυλίδια και αποδείξεις διοδίων με ημερομηνία του Σαββάτου. Όπως προέκυψε, οι δράστες έφτασαν στη Λάρισα το απόγευμα του Σαββάτου από περιοχή της Αττικής και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν το παράθυρο ενός σπιτιού χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ νωρίτερα αναρριχηθήκαν στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος πρώτου ορόφου, παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα και άρπαξαν από το εσωτερικό διάφορα κοσμήματα φο μπιζού εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 14 διαρρήξεις που έγιναν από τις αρχές Ιουλίου ως τα τέλη Αυγούστου στην πόλη της Λάρισας, τη Γιάννουλη, τη Φαλάνη και τον Αμπελώνα και άλλες δυο σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, από τις οποίες η σπείρα άρπαξε χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κοσμήματα, φο μπιζού και άλλα τιμαλφή, συνολικής αξίας άνω των 86.000 ευρώ. Σε βάρος των μελών της σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων κατά περίπτωση και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες διαρρήξεις.




Ειδήσεις σήμερα

Ο Βρετανός που άφησε την οικογένειά του για Ουκρανή πρόσφυγα τώρα... τη διώχνει

Η NASA εμβόλισε αστεροειδή και έγραψε διαστημική ιστορία - Πότε θα φανεί αν πέτυχε η αποστολή

Παρέα γυναικών στη Βραζιλία έγινε viral όταν το έδαφος κατέρρευσε ενώ χόρευαν σε πάρτι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης